Dieta secretă a Mariei Antoaneta: mânca tort la micul dejun. Aşa nu se îngrăşa niciodată

Marie Antoinette şi copiii ei, pictură / Pixabay
Marie Antoinette şi copiii ei, pictură / Pixabay

Karen Wheeler, autoarea cărţii "Marie Antoinette's diet", a fost inspirată de biografia reginei Franţei, care conţine detalii impresionante despre dieta acesteia. Aceasta obişnuia să mănânce foarte multe dulciuri, motiv pentru care avea mereu dureri de dinţi chinuitoare.

Informaţiile folosite în carte sunt obţinute de la personalul care lucra pentru regină. Astfel, s-a confirmat faptul că Maria Antoaneta mânca tort la micul dejun. Totuşi, felia de tort sau prăjitura făcută în casă nu trebuie să depăşească 100 grame. Îi plăcea să bea lapte cu mult zahăr şi obişnuia să înmoaie în băutura deja dulce... biscuiţi tăvăliţi, desigur, prin zahăr. Între dulce şi sărat alegea mereu dulcele. Desertul era momentul ei preferat la marile ospeţe.

Dimineaţă e momentul ideal să mâncăm prăjituri şi ciocolată

Potrivit ultimelor cercetări, dimineaţa este cel mai bun moment al zilei pentru a mânca tort sau prăjituri, întrucât metabolismul este activ şi vei avea suficient timp pentru a arde caloriile acumulate. Următoarea regulă este esenţială în această dietă: masa principală a zilei trebuie să fie prânzul, aşa cum se obişnuia la Curtea Regală a Franţei. Este recomandat ca prânzul să conţină alimente care eliberează energia treptat pe parcursul zilei. Printre alimentele recomandate se regăsesc cartofii dulci, lintea sau orezul brun.

Cine a fost Maria Antoaneta

Maria  Antoaneta a fost fiica împărătesei Maria Terezia a Austriei și sora împăratului Iosif al II-lea. La vârsta de 15 ani s-a măritat cu Ludovic al XVI-lea al Franței, devenind astfel regină a Franței. Maria Antoaneta a murit executată prin ghilotinare, în toiul Revoluției Franceze, în 1793, sub acuzația de înaltă trădare, nedovedită însă.

În anul 1785, scandalul legat de un colier cu diamante  a pătat permanent reputaţia reginei. Un hoţ care s-a prefăcut a fi Maria Antoaneta a obţinut un colier cu 647 de diamante şi l-a transportat ilegal la Londra pentru a fi vândut în bucăţi. Cu toate că regina era nevinovată, aceasta era vinovată în ochii oamenilor. În ianuarie 1793, noua republică radicală l-a acuzat pe regele Ludovic al XVI-lea de trădare şi l-a condamnat la moarte. La 21 ianuarie 1793, regele a fost târât la ghilotină şi a fost executat. În luna octombrie,  Maria Antoaneta a fost pusă sub acuzare pentru trădare şi furt, precum şi pentru o acuzaţie falsă cum că l-ar fi abuzat sexual pe fiul său. După un process care a durat două zile, juriul format doar din bărbaţi au găsit-o pe Maria Antoaneta vinovată pentru toate capetele de acuzare. Regina a fost condamnată la moartea cu ghilotina, asemenea soţului său. Cu o noapte înainte de execuţie, Maria Antoaneta a scris o ultimă scrisoare cumnatei sale, Elisabeta: ”Sunt calmă, aşa cum sunt oamenii ai căror conştiinţă este curată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel