Gastroenterologul Andrei Haidar a explicat la Antena 3, la „Sfat de sănătate” cu Andreea Cigolea, care este secretul unei siluete de invidiat. Acesta a dat câteva exemple de combinaţii care ne ajută să slăbim sănătos.
„Dieta trebuie să fie bazată pe un principiu: să mâncăm mai puţine calorii decât consumăm. Trebuie o dietă corectă, care să respecte şi să asigure toate principiile alimentare. Nu ne înfometăm, din contră. Trebuie să mănânci mai mult decât de obicei. Deci trei mese principale şi două gusturi. O dietă corectă îţi asigură o scădere în greutate, treptată şi nu foarte mult. Un kilogram pe săptămână nu trebuie să depăşească.
Trebuie să mănânci dimineaţa, între 6 şi 9. Putem începe cu două-trei feluri de brânză, e bine să nu fie sărată (caşcaval, mozzarella). Roşii, castraveţi, două-trei felii de pâine, un albuş de ou sau chiar un ou de două ori pe săptămână. Un ceai, un iaurt sau lapte degresat.
La ora 10-11 mănânci un fruct de sezon, să fie echivalentul a două mere. Între 13 şi 15 e bine să mâncăm numai zarzavaturi gătite cu carne. Supă de zarzavat cu carne, carnea să fie macră, fără grăsime. Să nu folosim ulei de măsline. E foarte bun, dar îngraşă. Gătim şi nu mai mâncăm pâine. La 16-17 mâncăm un fruct sau o salată şi seara friptură cu salată”, a spus acesta la Antena 3.
dulciuri
alcool
sucuri carbogazoase
mezeluri
alune.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News