Daniel Menrath, în cartea ”Dieta vieții”, ediția a doua revăzută și adăugită, a scris două rețete care vă ajută să înlocuiți zahărul.
Din frunze tinere de pătlagină se poate prepara un sirop care poate fi folosit în vederea reglării metabolismului și curățării sângelui pe tot parcursul anului.
• Se culeg în jur de 5-6 mâini de frunze de plantă.
• Se spăla bine și se trec frunzele prin mașina de tocat.
• Se adaugă puțină apă, 300 g de miere și 200 g de zahăr.
• Compoziția obținută se așază la foc mic, amestecându-se continuu, până la fierbere.
• Când toate elementele de mai sus s-au transformat într-o pastă mai vâscoasă se toarnă
în borcane, se astupă și se depozitează în frigider.
• Se ia un vas de lut sau de sticlă în care se pun prin alternanță un rând de frunze de plantă (bine spălate) și un rând de zahăr, până la umplerea acestuia.
• Se așteaptă până ce frunzele din vas s-au tasat, completându-se în continuare cu frunze și cu zahăr.
• Când vasul este plin, se ermetizează cu folie de plastic și se îngroapă în pământ timp de 8 săptămâni.
• După această perioadă, conținutul vasului se va fierbe la foc mic amestecându-se continuu.
• Se depozitează în sticle care vor fi păstrate la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News