Internetul este plin de rețete minune, alimente extraordinare care previn cancerul, dar care este realitatea despre acestea? Cât este adevăr când vorbim de mâncare?
Prof. Dr. Patriciu Achimaş-Cadariu, medic primar, supraspecializare ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică, într-un interviu la DC News a vorbit despre rețetele minune.
”Nu există rețete minune. În mod evident că mâncarea ne afectează pe toți. Antropologic vorbind, avem o istorie lungă a omului care, în ultimul secol, a fost brutal afectată de intervențiile alimentare. Mâncăm tot mai mult, cu proteine tot mai multe, cu calorii tot mai multe. În urmă cu 100 ani, aveam o piramidă a alimentației în care baza era reprezentată de multe legume, cereale și fructe, iar carnea era undeva în vârful piramidei într-o cantitate relativ redusă. Organismul nu apucă să se adapteze, într-un timp atât de scurt, la schimbări atât de brutale”, a spus profesorul.
Iată interviul:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News