Dietele, impact major asupra somnului. Anumite alimente duc la insomnii sau treziri frecvente în timpul nopții

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Alex Hada, doctor în fizică și vlogger în domeniul nutriției și al stilului de viață sănătos, lansează ON AIR serialul gastronomic "Fizica gustului". 

Programul va fi difuzat în fiecare vineri, de la ora 14:30, pe frecvențele Radio România Cultural. Scopul emisiunii este, desigur, unul intens educativ și va trata în fiecare ediție subiecte precum miturile alimentare, dar și felul în care putem evita capcanele nutriționale care apar odată cu stilul de viață modern, agitat, greu de controlat. Realizatorul vine cu argumente bine structurate, cu un discurs echilibrat și onest, care să ne facă să ne regândim obiceiurile, fără a apela la soluții drastice sau la procedee demoralizante.

Cum putem mânca sănătos cu un buget limitat, care sunt nevoile nutriționale în diferite etape ale vieții, care sunt efectele zahărului și ale alcoolului asupra nutriției și a sănătății, cum influențează stresul obiceiurile alimentare și nutriția noastră, care sunt beneficiile și riscurile postului intermitent, cum dieta ne influențează somnul, acestea vor fi câteva dintre subiectele aduse în atenția noastră în noua serie de emisiuni.

Dietele, impact asupra somnului

"Suntem ceea ce mâncăm, spunea filosoful german Ludwig Feuerbach, subliniind legătura profundă dintre dietă și sănătatea noastră. Într-o lume în care alegerile alimentare devin din ce în ce mai variate, cunoașterea și înțelegerea nutrienților pe care îi consumăm este esențială pentru a trăi o viață sănătoasă și echilibrată”, spune Alex Hada, într-unul din episoadele serialului nostru radiofonic.

“Într-o lume în care tulburările de somn devin din ce în ce mai frecvente, este crucial să înțelegem rolul pe care dieta îl joacă în susținerea unui somn sănătos. Somnul este una dintre componentele esențiale ale sănătății noastre generale, la fel de important ca alimentația și exercițiul fizic. Calitatea somnului influențează direct starea noastră de bine, capacitatea de concentrare, performanța zilnică și sănătatea pe termen lung. Dietele noastre, bogate sau sărace în anumite substanțe nutritive, pot avea un impact major asupra calității și duratei somnului. Anumite alimente și băuturi pot ajuta la relaxarea corpului și la inducerea unui somn profund, în timp ce altele pot perturba ritmul natural al somnului, ducând la insomnii sau treziri frecvente în timpul nopții”, afirmă într-un alt episod.

Cine este Alex Hada

Alex Hada este cercetător universitar în Cluj-Napoca. Pasiunea sa pentru sănătate și echilibru se reflectă în comunitatea impresionantă de peste 500.000 de urmăritori, cumulați pe toate platformele. Alex împărtășește rețete de mâncare sănătoasă, detalii despre stilul său de viață echilibrat și diverse trucuri de curățenie. Prin activitatea sa, el inspiră și motivează mii de oameni să adopte obiceiuri mai sănătoase și mai eficiente.

Grila de toamnă a Radio România Cultural va începe pe 9 septembrie 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel