Dietele victoriene pentru slăbit. ”Persoana care practică statul în picioare douăzeci de minute după masă nu va deveni niciodată excesiv de robustă”

Sursă foto: Pexels (cottonbro)
Sursă foto: Pexels (cottonbro)

Dietele nu sunt o invenție a ultimului secol, iar în timpurile victoriene femeile recurgeau la măsuri extreme pentru a obține o talie de viespe.

Publicitate

Sănătatea victoriană a avut întotdeauna un curent moralist. ”Nu slăbiți doar pentru a arăta și a vă simți bine, ci pentru a curăța corpul de trăsăturile imorale ale vieții de oraș: alcool, tutun, poluare, tentație sexuală și multe altele”, era filosofia vremii. Pentru a menține corpul eliberat de aceste rele, contemporanii epocii aveau o fixare pe epurarea organismului fie prin nemâncare, fie prin utilizarea de laxative, apă mineralizată, clisme și altele asemenea. Obiceiul a fost denumit ”curățare internă” sau ”autointoxicație”, scrie Detroit News

Viermi intestinali sau lenjerie de cauciuc

Unele dintre cele mai ciudate planuri de dietă din secolul al XIX-lea au inclus înghițirea larvelor de tenie, consumul de doze însemnate de otravă de arsenic, purtarea de corsetelor și lenjeriei de corp cauciucate și consumul de oțet pentru a ucide pofta de mâncare. Dietele puteau fi simple, cum ar fi ”regimul de douăzeci de minute în picioare”:

”Un medic binecunoscut este citat spunând că persoana care practică statul în picioare douăzeci de minute după masă nu va deveni niciodată excesiv de robustă.” (Detroit Free Press, 1911)

”Sentimentul acela de bucurie! Cu sentimentul exaltant de sănătate și forță reînnoită și curățenie interioară care urmează atunci când luați Sirop de Smochine.” (Anunț în Detroit Free Press, 1893)

De asemenea, pentru a obține acea figură pală și costelivă, multe femei preferau să se îmbolnăvească de tuse sau tuberculoză, așa cum este cunoscut azi. Trupul devenea slăbit la propriu și la figurat, iar chipul căpăta o paloare pe care multe doamne o căutau în machiajurile vremii - care de altfel aveau un conținut extrem de toxic. 

Mâncau nisip pentru a se elibera de toxine și otrăvuri

Unele dintre aceste metode de epurare au fost bizare, cum ar fi consumul de nisip pentru a curăța corpul de otrăvuri, un mod care a început în St. Louis și a devenit popular și în Detroit.

”Mai întâi permiteți-mi să clarific ceva”, a spus liderul Asociației Internaționale de Sănătate, William Windsor, Ph.D., în 1902. ”Nu mâncăm murdărie. Noi mâncăm nisip. Este doar nisip care a fost atent selectat, curățat, sterilizat și purificat.”

Windsor a declarat că motivul pentru care a mâncat nisip a fost că ”multe, dacă nu majoritatea animalelor, mănâncă nisip sau pietriș pentru a ajuta digestia. Bebelușii se nasc cu instinctul de a mânca nisip și își vor umple gura cu el...Stomacul este un mecanism de măcinare care are nevoie de nisip pentru a funcționa.”

Anca Alungulesei explică dezastrul pe care îl poate produce în viața unui om startul comun al formulei dietă + sport

„Exercițiile fizice pot interfera cu obiectivul de a slăbi. Atunci când corpul se află sub stresul excesiv pe care exercițiul fizic intens îl pune pe corp, nivelul de cortizol crește determinând corpul să intre într-un tip de „blocaj”, ceea ce poate duce la incapacitatea de a arde excesul de grasime. Sportul este minunat pentru îmbunătățirea calității vieții și menținerea sănătății pe termen lung. Însă, nu este o condiție obligatorie pentru a reuși să scazi numărul de kilograme.”, explică Anca Alungulesei în demersul de a demonta mitul că fără sport nu se poate slăbi. 

Anca Alungulesei, creatoarea Psiho-Dietei, consideră însă esențial antrenamentul intensiv al unuia dintre mușchii corpului uman: „Organismul nostru are, în medie, 650 de mușchi însă cel mai important dintre toti este creierul. Este mușchiul care necesită antrenament zilnic, pentru că este singurul care ne poate duce către succes sau, din contra, către insucces.”, susține Anca Alungulesei care propune celor interesați de antrenarea creierului în procesul de slăbire. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel