EXCLUSIV  Diferența dintre un politician și un om de stat. Cătăuță (PSD): Sunt lucruri mai importante decât ce vrea să audă cetățeanul

Foto: Facebook Ana Cătăuță
Foto: Facebook Ana Cătăuță

Ana Cătăuță a explicat care este diferența dintre un politician, care are interese electorale, și un om de stat, care se gândește întâi la binele națiunii.

Publicitate

„Există un asalt, Republica Moldova este practic sub un atac hibrid pentru a o deturna de pe drumul european pe care guvernul îl dorește. Lacune există până și în Uniunea Europeană, însă ne-a oferit totuși anticorpi”, a spus Tudor Curtifan, în emisiunea Obiectiv EuroAtlantic.

„Wiston Churchill spunea că democrația este cea mai proastă formă de guvernământ, în afară de toate celelalte. În Republica Moldova, există și această presiune energetică pusă de către Federația Rusă. România a intervenit - și bine a făcut că a intervenit - să-i ajute și pe zona de energie electrică, dar și pe zona de păcură, să poată să supraviețuiască acestor luni.

Suntem în toată această situație doar pentru că cineva a avut niște tendințe de a fi noul țar al regiunii”, a răspuns deputatul PSD, Ana Cătăuță.

Un cataclism geopolitic dacă Rusia ar controla Republica Moldova

„România a făcut bine, apropo de liderii politici care spun că ar trebui să tăiem orice finanțare pentru Moldova. Adică ce ar însemna să ai un stat pro-rus, controlat de Moscova, între România (graniță NATO) și Ucraina? Ar fi un cataclism geopolitic”, a adăugat Curtifan.

Diferența dintre politicieni și oamenii de stat

„Aceasta este diferența între un politician și un om de stat. Un politician întotdeauna va merge către elementele populiste și se va uita la bazinul său electoral și ce-și dorește și va spune acele lucruri pe care oamenii vor să le audă. Nu că va face ceva, dar va spune.

Un om de stat, în schimb, înțelege că există lucruri mai importante decât a spune ce anume vrea să audă cetățeanul. Astfel, ia acele decizii necesare într-un moment pentru ca atât noi, cât și vecinii noștri, să fim protejați de influența rusească.

Acești lideri politici au o anumită tracțiune, mai ales pe rețelele de socializare, e normal. Atunci când spui ce vrea lumea să audă, probabil că e mai ușor să atragi urmăritori. Dar, în momente complicate, e nevoie de oameni de stat, nu de politicieni”, a conchis deputatul PSD.

Youtube video image

Cătăuță a vorbit și despre dezinformarea rusească și ajutorul UE oferit Republicii Moldova

"Aşa funcţionează dezinformarea rusească... Iau un element în care există un grad de realitate şi cumva incită lucrurile şi de o parte şi de cealaltă. Aşa a făcut şi în SUA, aşa au făcut şi în unele ţări din vestul Europei, aşa fac şi în România.

În Republica Moldova, cu atât mai mult. La Chișinău se află un guvern care încearcă o apropiere de UE şi au probleme foarte mari cu dezinformarea rusească. Cetățenii moldoveni vorbesc şi limba română, şi limba rusă şi există o oarecare sensibilitate. Există muncitori moldoveni care merge şi lucrează la Moscova... Este absolut normal pentru o ţară cu istoria Republicii Moldova să fie aceste lucruri. Dar şi ei apreciază un lucru.

În momentul în care Rusia a stopat importul de mere din Republica Moldova - principalul element de export - UE a venit în secunda doi şi a compensat aceste contracte. Aşa şi populaţia din Republica Moldova a reuşit să înţeleagă, într-un mod empiric, care sunt beneficiile aderării la UE", a spus Ana Cătăuță, în emisiunea Obiectiv EuroAtlantic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel