EXCLUSIV  Diferență fundamentală între cum conduceai acum 50 de ani și cu conduci în prezent. Titi Aur: Poziția care denotă siguranță și eleganță / video

Unsplash
Unsplash

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre o diferența fundamentală între modul în care se conduceau mașinile acum 50 de ani și modul în care se conduc cele din prezent.

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat, în cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, cum a evoluat modul în care trebuiesc ținute mâinile pe volan.

„E important să-ți spună cineva cum să ții mâinile la volan. Din păcate, în școala de șoferi nu-ți spune, sau dacă îți spune, îți spune greșit, adică să le ții la ora 2 fără 10. Acest lucru era cândva valabil, acum 50-60 de ani. Dacă ne uităm la cum arătau comenzile unei mașini, cele de acum 50 de ani aveau volanul și manetele de semnalizare și de ștergătoare în diagonală, pentru că țineai mâinile la ora 2 fără 10 și când acționai erau acolo.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Taxi vs. Bolt în trafic. Titi Aur e necruțător: Acești șoferi o ard cu tupeu și se cred proprietarii drumului / video

Între timp, comenzile au coborât la jumătatea volanului, pentru că știința a evoluat, au apărut airbag-urile și mâinile ținute la ora 9 și 15 minute nu reprezintă un obstacol în calea airbag-ului în cazul unui accident. Din păcate însă, evoluția tehnică, pentru sistemul nostru de pregătire, nu contează.

Ar trebui ca din școala de șoferi să înveți să ții corect mâinile pe volan. Tehnica a evoluat, butoanele și comenzile sunt la orizontala volanului, volanul modern îți arată unde să ții mâinile, iar când te urci într-o mașină și vezi un șofer care ține mâinile corect, ar trebui să-ți transmită siguranță, eleganță și mai ales o bună reacție a volanului în cazul unei situații limită. Acesta este principalul motiv.

Foarte mulți sunt tentați să spună că la drum lung e mai comod să țină mâna jos pe volan, sau cu podul palmei, sau cu două degete. Într-adevăr, e mai comod, dar problema e că dacă te obișnuiești să ții mâinile corect, când ești într-o situație limită, mâinile se vor duce acolo unde e reflexul, adică în poziția corectă și vei manevra volanul corect. Dacă ții volanul în alt mod, într-o situație limită, creierul nu mai gândește logica sau știința, ci reflexul.“, a spus, la DC News, Titi Aur.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Titi Aur: Ce înseamnă să vorbești la telefon în timp ce conduci. Ce a făcut un șofer cu mașină de Argeș când a mers la benzinărie / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel