EXCLUSIV  Digitalizarea ORDA. Managerul din spatele transformării de 14 milioane de lei, informații complete/ VIDEO

Sursa foto: DC News
Sursa foto: DC News

Darius Marin, manager al proiectului de digitalizare ORDA, a discutat despre simplificarea procedurilor în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe. 

„Proiectul are o valoare totală de aproximativ 14 milioane de lei, din care peste 80% sunt fonduri nerambursabile, restul fiind susținute de la bugetul de stat. Beneficiarul acestui proiect este Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Oficiul a fost constituit undeva în 1996 și funcționează în baza legii dreptului de autor și al drepturilor conexe, având atribuții unice în acest domeniu și aflându-se în subordinea guvernului și în coordonarea metodologică a ministrului Culturii,” a afirmat Darius Marin, manager proiect eOrda, în cadrul conferinței ”eORDA – simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe”.

„Proiectul a fost scris având la bază principalele atribuții ale ORDA. Astfel, dintre acestea aș aminti reglementarea activității din domeniu prin decizii ale directorului general și administrarea unui număr de 6 registre naționale. Între aceste 6 registre, 5 sunt dedicate persoanelor juridice care desfășoară activități cu produse purtătoare de drepturi de autori sau drepturi conexe, activități referitoare la producere, distribuție sau comercializare. Cel de-al șaselea este dedicat persoanelor fizice pentru înscrierea noilor opere create, indiferent de domeniul în care acestea sunt create” a completat managerul proiectului.

„Prin acest proiect ne-am dorit ca povara administrativă din domeniul dreptului de autor și a drepturilor conexe să fie redusă prin realizarea de metodologii, sisteme și servicii ce optimizează toate procesele decizionale din cadrul oficiului,” a susținut Darius Marin.

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel