EXCLUSIV  Digitalizarea traficului, soluție pentru siguranța rutieră? Ce spun românii - SONDAJ

"Credeți că digitalizarea traficului ar crește nivelul de siguranță rutieră?". Cititorii DCNews au răspuns.

DCNews a realizat un sondaj pentru a vedea care este părerea românilor în ceea ce priveşte digitalizare traficului. Întrebaţi dacă ar creşte nivelul de siguranţă rutieră în România, cei mai mulţi au fost de părere că nu.

33,5% dintre cititorii DCNews cred că digitalizarea traficului ar putea fi o soluție pentru creşterea nivelului de siguranţă rutieră în România, în timp ce 41% dintre aceştia nu văd o rezolvare în acest mod.  25,5% dintre cititori nu ştiu sau nu se pronunţă în privinţa subiectului.

România, cele mai multe victime din accidente rutiere.

România se află în fruntea clasamentului în Europa la cele mai multe accidente rutiere. În fiecare an, în țara noastră există 400.000 de accidente rutiere, potrivit datelor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din Romania (UNSAR).

Anul trecut au fost înregistrate peste 76 de accidente pe zi, ceea ce înseamnă, într-un singur an, peste 28.000 de accidente în toată țara. În urma lor, în fiecare zi, au decedat, în medie, 4 români, arată datele Institutului Național de Statistică. Cele mai multe s-au produs în București, în județele Iași, Cluj, Constanța, Suceava și Mures.

Vezi și: Ţi-ai uitat permisul de conducere acasă şi eşti oprit în trafic? Metoda prin care agentul va şti că ai un act valabil şi nu te va amenda

Șoselele morții

Recent, Cms. şef Bogdan Oproiu, din cadrul Direcţiei Rutiere a IGPR, a vorbit la DC NEWS despre şoselele din România pe care se produc cele mai multe accidente rutiere, cu date concrete. 

"Pentru încă un an, România s-a situat pe primul loc din punct de vedere al mortalităţii la nivelul ţărilor membre UE. Am înregistrat un indice de 86 de persoane decedate la 1 milion de locuitori, faţă de media din UE care este de 46 de persoane decedate la milionul de locuitori. Dacă ne uităm mai în spate, la nivelul anului 2016, 2017, chiar 2018, putem spune că siguranţa rutieră în România a crescut, pentru că în acea perioadă înregistram chiar şi 98 de persoane decedate la milionul de locuitori. Astfel, pentru a menţine acest trend, România şi-a asumat ca la sfârşitul decadei 2021-2030 să reducă mortalitatea din accidente rutiere şi vătămările corporale grave cu 50%.  Revenind la 2023, la primele 9 luni, păstrăm acest trend descendent. Avem o scădere cu 4% a numărului accidente grave, o scădere cu 8% a numărului persoanelor decedate şi cu 3% a numărului persoanelor rănite grav", a declarat cms. Bogdan Oproiu. 

"Şi sectoarele de drum, într-adevăr, au specificul lor. Dacă este să ne referim la drumurile naţionale, cel mai afectat din punct de vedere al siguranţei rutiere este DN2, unde am înregistrat 80 de accidente grave în primele 9 luni, soldate cu decesul a 61 de persoane şi 50 de persoane au fost vătămate corporal grav. El este urmat de DN1, DN6 şi DN7. Într-adevăr, ele sunt şi cele mai lungi tronsoane de drum naţional, de asta specificul este aparte faţă de celelalte artere. În mod constant desfăşurăm acţiuni preventive pe aceste sectoare pentru a reduce riscul rutier. DN2 rămâne în fruntea clasamentului, dacă îi putem spune aşa", a mai declarat Bogdan Oproiu. 

Vezi și: Sondaj DC NEWS. Semnal îngrijorător despre siguranţa rutieră din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel