DIICOT a destructurat "Academia de infractori". Detalii șocante despre modul de lucru al grupării infracționale

DIICOT
DIICOT

Autoritățile române au destructurat o rețea internațională de infractori, numită "Academia infractorilor români", coordonată de interlopul Adrian Marin Botez. Membrii rețelei au furat bijuterii și ceasuri de aproximativ zece milioane de euro din magazine de lux din Europa. 

Infractorii au acționat, în ultimii doi ani, în Belgia, Andorra, Germania, Austria, Olanda, Croaţia sau Slovenia. Gruparea era organizată după reguli militare. Liderul reţelei a înfiinţat "Academia infractorilor români". DIICOT susține că modul de funcţionare al reţelei era foarte bine organizat.

Iată principalele declarații ale adjunctei procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Giorgiana Hosu: 

Fiecare jaf dura 60 de secunde. Membrii grupării erau bine antrenați în imobile închiriate special în acest scop, cu geamuri acoperite cu folii negre, erau aduşi cu saci negri pe cap, erau amprentanţi, li se întocmeau dosare, li se luau probe ADN, erau menţionaţi membrii familiei, rude, prieteni, erau chestionaţi despre viciile pe care le aveau.

Regulile grupării sunt adunate în "Regulamentul Academiei Infractorilor Români", cu capitole distincte, referitoare la pregătire fizică, psihică, teoretică, practică şi de anchetă.

Exista un comandant suprem, un contabil, ofiţeri activi, ofiţeri în rezervă, existau avocaţi pentru membrii grupării acuzaţi de trădare sau greşeli. Casele de antrenament au fost închiriate în Cluj, Bucureşti, Constanţa iar programul de pregătire dura 90 de zile.

Toată marfa şi toate sumele de bani obţinute au fost aduse şi investite în România. Liderul şi locotonenţii grupării au fost monitorizaţi şi probaţi de către procurori DIICOT, sprijiniţi de către ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale. Au fost efectuate 52 de percheziţii domicilare. Vor fi aduse pentru audieri 34 de persoane, dintre care 27 de suspecţi şi au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile şi mobile, printre care există şi automobile Rolls-Royce mov.

Gruparea funcţiona după legea "Omerta". Jafurile erau comise ziua şi noaptea, fiind folosite inclusiv cocktail-uri Molotov pentru pătrundere. 

Atunci când un membru era arestat, acesta comunica întotdeauna cu liderul grupării prin scrisori adresate familiei, în care era folosit un limbaj codificat, prin care liderul era atenţionat cu privire la greşelile care au dus la capturare, la greşelile colegilor. Liderul de grup era asigurat de tăcerea celui capturat. Gruparea funcţiona după legea omerta. Nu văd, nu aud, nu vorbesc. 

Codul are cinci capitole şi este un regulament, de la partea de pregătire în faţa autorităţilor până la partea de pregătire fizică. Jaful dura 60 de secunde, deci erau coordonaţi să lucreze în aceste 60 de secunde, după cronometru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel