Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) efectuează marți 13 percheziții în municipiul București și în județele Ilfov și Dâmbovița într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de peste 15 milioane de lei.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat 13 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Dâmbovița, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.
"În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna septembrie 2012, suspectul D. F. împreună cu suspecții M.F. și N. C.-C., ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat ce a acționat coordonat până în luna ianuarie 2015 și care ar fi avut ca scop diminuarea frauduloasă a obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, prin înregistrarea în contabilitatea unor societăți comerciale beneficiare, de operațiuni fictive de prestări servicii în domeniul construcții și construcții-montaj rețele și instalații electrice", se precizează în comunicat.
În lanțul evazionist, arată sursa citată, ar fi fost folosite mai multe societăți comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani provenite de la firmele beneficiare au fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăți și retrase în numerar de către suspectul D. F., fiind astfel ulterior supuse unui mecanism infracțional de spălare.
"În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că suspectul D. F. ar fi condus și coordonat în fapt societățile sus menționate cu comportament fiscal neadecvat și a furnizat administratorilor unor societăți comerciale facturi fiscale în care au fost înscrise prestări servicii în domeniul construcții, activități neprestate în realitate, însă care au fost înregistrate în contabilitatea acestor societăți comerciale, generând astfel majorarea artificială a TVA deductibilă și diminuarea masei impozabile la calculul impozitului pe profit", se menționează în comunicat.
DIICOT arată că prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 15.141.520 lei, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News