Așa cum De Ce News a mai scris, afacerile lui Dinu Patriciu merg din ce în ce mai prost. Ultima decizie a Holdingului Adevarul, care a fost luată recent, este ca Dilema veche să-și întrerupă apariția de pe print, revista urmând să apară, de la 1 martie, numai online.
Afacerile Adevărul Holding încep să se clatine. Semnalul a fost dat încă de anul trecut, atunci când, Dinu Patriciu a început să închidă suplimente ale ziarului Adevărul, să facă restructurări de personal în redacții, concomitent cu întărzieri tot mai mari de la plata salariilor.
Potrivit unor informații din Adevărul Holding, o altă măsură menită să mai taie din cheltuieli este trecerea, de la 1 martie, a revistei Dilema veche numai pe online. Informația "i-a scăpat" lui Petre Imre într-un cerc restrâns de apropiați.
La baza aceste decizii stau mai multe motive, printre care: chiria sediului care se ridică la 15. 000 de euro pe lună, salariile mari care cumulează aproximativ 12. 000 de euro, coroborate cu tirajul de circa 4. 000 de exemplare. La cauzele enumerate se mai adaugă și faptul că, după ce s-a retras din spațiul editorial al Adevărul, Andrei Pșeșu nu dorește ca angajații de la Dilema să fie trecuți în categoria de jurnaliști din grupul Adevărul Holding.
Potrivit surselor De Ce News, Dilema va ramâne cu 4-6 oameni care vor face revista pe online și colaborari part-time free (se estimează că sunt destui care ar dori să scrie for free la un asemenea brand).
Totodată, Foreign Policy și Forbes își vor înceta apariția tot de la 1 martie, 2012.
De asemenea, salariile în Holding nu au mai fost plătite integral din 10 decembrie, fapt ce determină un val de nemulțumiri din partea angajaților, în marea majoritate cu credite și datorii la bănci.
Pe fondul aceste situații financiare delicate a Adevărul Holding, și proiectul Adevărul TV a fost în totalitate abandonat. După ce, alături de Alexandru Sasu, au venit 40 de oameni, din octombrie, anul trecut, au început să plece circa 20, în prezent, lângă fostul director general al TVR nu au mai rămas decât 5 salariați.
Toți bursierii Fundatiei Dinu Patriciu (în jur de 500) au fost anuntați că bursele nu se vor mai acorda: masteranzi și doctoranzi de la Cambridge, Oxford, UCL, UCLA, NY etc. vor trebui să vină acasă. Sunt contracte care nu au fost respectate, fapt ce va determina un val de proteste împotriva lui Dinu Patriciu. De asemenea, beneficiarii de burse sociale din România au fost deja văduviți de sumele promise, deoarece li s-au cerut să aduca adeverințe de venit și situația școlară. Ei aveau contract pe patru ani și li s-au spus că se retructureaza fundația și prin urmare doar cei cu situații foarte grele vor primi banii.
Citește și:
Dinu Patriciu pune lacăt la magazinele Mic.ro
Fundația lui Dinu Patriciu sistează programul de burse Inventează-ți Viitorul și Orizonturi Deschise
Dinescu îi cere lui Patriciu demiterea lui Cartianu- ”un profitor al Revoluției”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu