Tehnologiile inovatoare ce diminuează poluarea atmosferică pot aduce economii de 183 miliarde euro cetăţenilor UE.
Locuitorii Uniunii Europene (UE) pot economisi până la 183 miliarde de euro, în următorii şapte ani, dacă apelează la tehnologiile noi de eliminare a reziduurilor din aer, reiese din Raportul 'Provocarea aerului curat', realizat de InnoEnergy, în parteneriat cu Deloitte.
Conform rezultatelor cercetării, reziduurile din aer sunt responsabile pentru unul din zece decese premature din întreagă lume şi vor costa UE 475 miliarde de euro în perioada 2018 - 2025, echivalent cu 2,9% din media anuală PIB. Lansat la Bruxelles, la un eveniment dedicat liderilor politici şi factorilor de decizie, raportul conturează o imagine detaliată asupra problemelor calităţii aerului pe întreg continentul, punând accent pe soluţii concrete, inovatoare de transport şi încălzire cu scopul de a proteja cetăţenii Europei de poluare şi de impactul acesteia asupra sănătăţii.
Scăderea poluării înseamnă economii
Concluzia care se desprinde din studiul de specialitate este că scăderea poluării atmosferice ar putea aduce economii cetăţenilor europeni în valoare de 183 miliarde de euro până în anul 2025. 'Poluarea aerului este una dintre cele mai critice probleme din punct de vedere al sănătăţii publice din acest secol, fiind motivul a peste una din zece morţi premature din toată lumea, însumând peste 400.000 de morţi premature în Europa, anual.
Raportul numit 'Provocarea aerului curat' oferă soluţii practice care ar putea îmbunătăţi nivelul sănătăţii cetăţenilor şi ar putea chiar să fie de folos întregii societăţi. Trebuie să începem implementarea acestora în Uniunea Europeană fără nicio întârziere', a subliniat Jerzy Buzek, preşedintele Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European şi fost preşedinte al acestui for. La rândul său, Diego Pavia, CEO la InnoEnergy, a declarat că poluarea atmosferică reprezintă încă un mare risc pentru sănătatea comunităţilor.
'Este şocant că, în zilele noastre, poluarea atmosferică este încă un mare risc pentru sănătatea comunităţilor. Lăsând la o parte costurile economice uriaşe, cunoscând tehnologia de care dispunem sau vom dispune în curând, nu există niciun motiv pentru care cetăţenii nu ar trebui să respire aer curat. La InnoEnergy, abordăm problemele direct şi fără excepţii. Nu numai că deschidem calea studiilor detaliate cu scopul de a înţelege mai bine problema şi de a identifica soluţii practice, ci şi căutăm activ oportunităţi de a oferi investiţii şi susţinere extinsă afacerilor ambiţioase care au un plan pentru stoparea poluării', a spus Pavia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News