Ministerul Finanţelor derulează, în perioada 15 iunie – 26 iulie 2022, o nouă sesiune de înregistrare a cererilor de finanţare pentru ajutorul de stat acordat în vederea stimulării investiţiilor cu impact major în economie, de care vor beneficia 92 de domenii de activitate, a anunţat, luni, instituţia.
Pentru această sesiune sunt alocaţi 700 milioane lei pentru finanţarea unor investiţii mai mari de 1 milion euro, potrivit Agerpres.
Potrivit MF, nivelul de finanţare prin intermediul schemei de ajutor de stat instituită prin HG nr. 807/2014 se stabileşte în funcţie de mărimea proiectului de investiţii şi regiunea geografică. Prin grila de punctaj propusă, sunt încurajate investiţiile în zonele cele mai slab dezvoltate ale României.
„Având în vedere că, în prezent, mai sunt în analiză 29 de cereri de acord pentru finanţare, depuse până la data de 03.02.2022 şi ca urmare, nu se poate stabili cu exactitate valoarea bugetului rămas, din valoarea bugetului total al schemei de ajutor de stat, se stabileşte pentru această sesiune un buget în valoare de 700 milioane lei. În funcţie de proiectele depuse şi rezultatele analizei acestora, bugetul sesiunii va fi majorat până la atingerea bugetului total al schemei de ajutor de stat în valoare de 6.380 milioane lei, odată cu aprobarea rectificării bugetului de stat aferent anului 2022, din care vor fi deduse sumele angajate deja prin acordurile pentru finanţare emise până la acea dată”, menţionează MF în comunicat.
De acest ajutor vor beneficia 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcţii, HORECA, informaţii şi comunicaţii, sănătate şi asistenţă socială.
Ministerul Finanţelor precizează că sesiunea are o durată de 30 zile lucrătoare.
Cererile de acord pentru finanţare se depun personal la Registratura Generală a Ministerului Finanţelor, până la data de 26 iulie 2022, inclusiv.
Pachet de măsuri cu o valoare de 200 de milioane de euro
'Ceea ce cred că este foarte important de subliniat este faptul că aduce câteva elemente de noutate, în sensul în care dorim ca prin aceste măsuri să producem efect multiplicator în economia românească, să avem valoare adăugată cât mai mare. Şi, în felul acesta, considerăm că este foarte important să ne focalizăm pe ceea ce înseamnă industria prelucrătoare, construcţiile, informatică şi comunicaţii, HORECA şi, nu în ultimul rând, investiţiile în sănătate şi asistenţă socială', a explicat Ciucă.
Citește întreaga știre AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News