Din 2013, impozit diferențiat pe venituri

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, că Guvernul intenționează să reintroducă impozitul diferențiat pe venituri din 2013, ceea ce i-ar avantaja pe românii cu salarii mici.

Potrivit celor declarate de către prim-ministrul Victor Ponta, cel mai mic impozit ar putea fi stabilit la opt procente, în timp ce impozitul maxim să rămână neschimbat, respectiv de 16%.

Introducerea impozitului în trepte este una dintre discuţiile avute de premierul Victor Ponta cu delegaţia Fondului Monetar Internațional, care a agreat şi rectificarea bugetară din acest an prin care bugetarii vor primi încă 7,4 la sută în plus la salariu din decembrie.

Reprezentanții FMI au dat undă verde şi la recuperarea banilor de către pensionari care au plătit în plus contribuţia de sănătate, respectiv contribuţia de CASS.

Dacă această măsură va fi luată, românii cu salarii mici vor fi avantajați, ei urmând a plăti mai puțin, în timp ce salariații cu venituri mai mari vor rămâne la același nivel de impozitare.

Impozitul maxim va rămâne de 16% atât cât este acum cota unică pentru salarii mai mari de 1600 de lei, cei cu venituri mai mici de 800 de lei vor plăti un impozit de 8%, iar cei cu venituri medii între 800 și 1600 de lei vor fi impozitați cu 12%.

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri, după întâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, la care a participat şi ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, că toate schimbările de sistem fiscal se vor implementa doar cu acordul creditorilor internaționali.

”Am discutat (cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale - n.r) despre ce dorim să facem în perioada următoare şi în 2013, fie că e vorba despre modul de încasare a TVA sau de sprijinul din punctul de vedere fiscal pentru agricultură, domeniu afectat de secetă. Vreau să spun că toate schimbările de sistem fiscal, în ceea ce priveşte taxele şi impozitele, se implementează numai după ce avem un acord clar cu creditorii noştri internaţionali”, a precizat Victor Ponta, citează Economica.net.

Șeful echipei guvernamentale de la București a precizat că toate politicile economice şi fiscale rămân stabile, iar instituţiile statului își fac în continuare datoria, subliniind că optează pentru un nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional, dar că decizia va fi luată în 2013, după alegerile parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel