Din ciclul ”Mai dă-le, Nicule, 100 de lei!”: Guvernul ia în considerare reducerea fiscalităţii pe muncă în 2011

Andreea-Paul-Vass
Andreea-Paul-Vass

Povara fiscală pe muncă va trebui redusă şi este posibil ca aceasta să se întâmple în a doua jumătate a acestui an, a declarat joi Andreea Paul Vass, la un seminar privind sistemul taxelor şi impozitelor în România şi perspectiva de a aduce unele modificări în fiscalitate, solicitate de mediul de afaceri.

”În primul rând va trebui redusă povara fiscală pe muncă, ceea ce este plauzibil să se întâmple în a doua jumătate a anului 2011”, a spus Andreea Paul Vass, citată de Agerpres.

Ea a adăugt că ”povara fiscală pe muncă ar putea fi diminuată în a doua jumătate a anului 2011, cu condiţia realizării creşterii economice pe care o prognozăm. Abia apoi, în anii următori, se va putea pune problema diminuării TVA şi ulterior a cotei unice, pentru că suntem într-o competiţie fiscală regională extrem de dură, dar aceasta nu este o viziune care se poate materializa în anul 2011. Pentru 2011, prioritatea rămâne diminuarea poverii fiscale pe muncă”. Consilierul prezindenţial a menţionat printre ţările cu care România este în competiţie fiscală Bulgaria, Ungaria, Rusia şi Republica Moldova.

Andreea Paul Vass a precizat că, dacă anul acesta nu se va realiza creşterea economică prognozată de 1,5%, 'este foarte probabil ca povara fiscală pe muncă să fie diminuată în 2012. În niciun caz nu se pune problema diminuării cotei unice în 2011', a subliniat Andreea Paul Vass.

Aceasta a refuzat să comenteze posibilitatea creşterii preţului la alimente în România, arătând că ”nu are analize factoriale şi că preţul este stabilit de piaţă', dar a declarat că în România 'nu se justifică sub nicio formă o creştere a preţului la alimente', pentru că 'producţia agricolă a fost foarte bună în 2010” şi pentru că în agricultură se fac investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel