Dacă sunteți la dietă sau pur și simplu vreți să pregătiți un desert sărac în calorii, dar și gustos, puteți face înghețată din două ingrediente.
Aveți nevoie de banane și unt de arahide. Datorită rețetei, găsiți și o întrebuințare bananelor mult prea coapte.
Pentru început, curățăm bananele în rondele, le punem într-un vas și apoi direct în congelator, pentru aproximativ două ore.
Ulterior, puneți bananele în blender. Folosind treapta cea mai puternică, încet, mixați bananele până au o textură cremoasă de înghețată, notează retetepractice.ro. Când compoziția devine moale și cremoasă, adăugați unt de arahide și mai blenduiți o dată, pentru a fi combinate aromele.
Dacă vă place înghețata un pic mai cremoasă, serviți imediat.
Care e cel mai bun moment pentru a mânca o prăjitură? Un răspuns vine de la medicul nutriționist Mihaela Bilic.
„Desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât atunci când e mâncat pe burta goală”, precizează medicul nutriționist Mihaela Bilic, adăugând ulterior:
„Când e vorba de făinoase și dulciuri nu doar numărul de calorii contează, ci și viteza cu care glucoza/ carbohidrații trec în sânge. Este așa numitul indice glicemic, care măsoară creșterea glicemiei în sânge după o masă cu glucide. Și cu cât creșterea este mai mare și mai bruscă, cu atât produsul respectiv îngrașă mai tare.
Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid și mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică. Nu este recomandat să consumăm dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare, tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă.”
„Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame. Nu-i așa că după un dulce aveți poftă de ceva sărat? Zahărul se joacă cu glicemia noastră sus-jos ca dinții unui fierăstrău și în loc să ne sature, mai degrabă ne deschide apetitul”, a mai precizat, pe contul de Instagram, Mihaela Bilic.
„Zahărul cere alt zahăr și dulciurile mâncate pe burta goală chiar îngrașă mai tare!!”, a concluzionat medicul nutriționist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News