Cei care sunt prea leneşi să se spele, dar nu numai, vor putea, de acum încolo, să facă baie... stând. Un dispozitiv inteligent se va asigura că nu rămâne nicio pată. Unde? Pe pielea noastră.
O companie japoneză de tehnologie specializată în inovații pentru băi și bucătării, a dezvăluit recent planurile de a produce în masă o mașină de spălat oameni, scrie DailyMail. Chiar dacă pare greu de crezut, conceptul unei mașini de spălat oameni nu este nou. La Expo Osaka din 1970, gigantul japonez de electronice Sanyo Electric a prezentat „baia cu ultrasunete”, o mașină care curăța, masa și usca un om într-un ciclu complet automatizat de 15 minute. Mai nou, o altă companie japoneză de tehnologie vrea să încerce acest lucru, promițând să livreze până în 2025 o variantă modernă a mașinii de spălat oameni.
Laboratorul Science a anunțat că plănuiește să creeze propria versiune a mașinii de spălat oameni ca parte a liniei sale de produse Mirable. Proiectul Usoyaro, numele sub care este dezvoltat dispozitivul, beneficiază de cea mai recentă tehnologie cu bule de aer, precum și de o varietate de senzori de monitorizare și un sistem de inteligență artificială pentru o spălare complexă.
Dispozitivul seamănă cu o mini-cabină solară care îţi lasă însă capul la vedere. Ce se întâmplă în interioriul cutiei rămâne momentan un mister. Nu ştim dacă te curăţă cu peria sau dacă asiaticii au dotat cumva aparatul cu nişte braţe robotice care să îţi maseze corpul cu abilitatăţile unui maseur profesionist. Cert este că maşina de spălat oameni dispune de mai multe compartimente în care sunt introduse clasicele loţiuni pentru corp (săpun, gel de duş), dar şi pacheţele parfumate care îţi oferă un tratament olfactiv de neuitat. Pe lângă toate acestea, te vei bucura de o terapie relaxantă cu sunete şi de un abur cald ca în saună. La sfârşit, aparatul se curăţă singur, astfel că efortul tău rămâne doar acela de a te poziţiona şi de a te ridica din dispozitiv.
Reprezentanții Science au declarat că scopul Proiectului Usoyaro nu este doar acela de a curăța temeinic corpul utilizatorului, ci și de a oferi un spațiu în care să te poți relaxa ascultând o muzică liniștitoare și urmărind imagini afișate pe un ecran rezistent la apă montat în interiorul aparatului. Senzorii din interiorul mașinii de spălat oameni vor măsura starea nervilor simpatici și parasimpatici, iar inteligența artificială încorporată va folosi datele colectate pentru a crea cea mai confortabilă atmosferă cu putință. Usoyaro este, se pare, un proiect de suflet al fondatorului companiei Science, Yasuaki Aoyama, care avea doar 10 ani când a văzut mașina de spălat oameni la expoziția din Osaka. A fost atât de fascinat de invenție, încât a decis să o îmbunătățească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu