Vara, în lunile iunie-iulie, în dependență de perioada de plantare, tulpinile înflorite de usturoi, numite popular săgeți de usturoi, încep să se dezvolte.
Tulpinile de usturoi sunt comestibile și foarte gustoase, bogate în vitamine și minerale. Iată o rețetă delicioasă pe care o puteți pregăti din tulpinile de usturoi.
Ingrediente:
tulpini de usturoi - 150 grame,
ouă de pui - 3 bucăți,
brânză tare - 80 grame,
roșii - 1-2 bucăți,
ardei gras - 1 bucată,
ulei - 1-3 linguri,
mărar, sare, piper negru - după gust.
Spălați bine tulpinile de usturoi, tăiați-le păstăile cu semințe, deoarece nu veți avea nevoie de ele. Așezați tulpinile pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de apă. Apoi tăiați tulpinile în bucăți lungi de 4-5 cm.
Brânza din frigider s-a uscat? Iată cum poate fi înmuiată instantaneu
Spălați ardeiul, curățați-l de semințe și tăiați-l în fâșii subțiri cam de aceeași dimensiune cu tulpinile de usturoi. Tăiați roșiile în cuburi. Se spală mărarul și se toacă mărunt, iar brânza tare se dă prin răzătoarea mare. Sparge ouăle într-un castron mic, adaugă sare, piper, verdeața tocată mărunt și brânza.
Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ
Încinge tigaia cu ulei și pune tulpinile de usturoi. Prăjiți-le la foc mediu aproximativ 2-3 minute. Când s-au rumenit se adaugă roșiile, ardeiul gras și puțină sare. Acoperiți-le cu un capac și gătiți-le la foc mic, timp de 5 minute, timp în care tulpinile de usturoi ar trebui să devină moi.
Se toarnă amestecul de ouă și se reduce focul. Tigaia se acoperă cu un capac. Așteptași 7 minute până când ouăle sunt gata. Poftă bună!
Vă prezentăm o rețetă simplă de vinete murate, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav.
Sunt atât de bune, încât este greu să le reziști și vei mânca tot borcanul dintr-o dată.
Ingrediente:
vinete mici - 5 bucăți,
ardei bulgăresc - 3 bucăți,
ceapă de mărime medie - 3 bucăți,
oțet - 125 ml
ulei vegetal - 60 ml
apă pentru saramură - 500 ml
usturoi - 8 căței,
sare - 1 lingură,
pătrunjel verde - după gust.
Se spală vinetele și se fierb 5 minute. După ce se răcesc, vinetele se taie rondele de aproximativ 1,5 cm grosime. Tăiați mărunt pătrunjelul.
Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se pisează. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați-le cotorul semințele și tăiați-i în jumătăți de inele.
Preparați acum saramură: apa se combină cu uleiul, oțetul și sarea într-o cratiță. Compoziția se fierbe, apoi se răcește. Pe fundul borcanului sau al recipientului, în care se vor marina vinetele, se pun feliile de ardei gras, apoi rondelele de ceapă și vinetele. Se adaugă usturoiul și se presară peste vinete pătrunjelul.
Chifteluțe crocante de ton: un aperitiv spectaculos și delicios, apreciat de toată lumea
Repetați straturile până când terminați toate ingredientele. Umpleți, apoi, recipientul cu saramură și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu