Directiva Copyright. Petiţie împotriva adoptării articolului 13, MILIOANE de voturi. Ne vizează pe toți

Directiva copyright
Directiva copyright

Aproape 5 milioane de oameni au semnat o petiţie prin care se solicită parlamentarilor europeni să nu adopte articolul 13 al Directivei Copyright. 

O pagină dedicată strângerii de semnături împotriva adoptării articolului 13 al Directivei Copyright care se află în analiza Parlamentului European a strâns, deja, 4,9 milioane de semnături. Iniţiatorii petiţiei solicită respingerea acestui articol care ar afecta grav modul în care funcţionează internetul în ziua de astăzi, noile prevederi urmând a afecta grav mare parte dintre entităţile care activează în online. 

Potrivit petiţiei, adoptarea noilor reglementări va duce la: cenzură, mai puţine lucruri de făcut pe internet, blocarea creativităţii, marii jucători de pe piaţă privilegiaţi şi făcuţi şi mai mari şi mai puţină inovaţie.

Petiţia este creată în aşa fel încât toţi cei care o semnează să le poată solicita europarlamentarilor din ţara lor care-i reprezintă la Bruxelles să voteze împotriva articolului 13. Potrivit platformei, europarlamentarul român Norica Nicolai se află printre cei care susţin această iniţiativă, fiind împotriva articolului 13.

Ce prevăd articolele controversate, 11 şi 13 ale Directivei Copyright

 

Articolul 11: Propunerea ca platformele să plătească pentru conectarea la site-urile de știri. Practic, se creează un nou drept pentru publisher și editori, făcând aproape imposibilă citarea sau crearea de link-uri la conținut fără permisiunea autorului. Facebook, Microsoft sau Google sau orice altă platform de socializare ar urma să plătească pentru fragmentele de știri. Acest articol nu definește site-urile de știri, platformele comerciale și legăturile, care invite 28 de națiuni europene să creeze 28 de regimuri de licențiere, care se exclude reciproc. Argumentul principal în favoarea Articloului 11 este că încurajează viitoarele investiții în conținut de calitate și bine documentat în favoarea utilizatorilor.

Articolul 13 prevede încetarea apariției operelor fără drepturi de autor pe platform mari de conținut generate de utilizatori, chiar și pentru puțin timp. Inițial se prevedea obligația ca orice utilizator din lume să verifice dacă înregistrările corespund, prin verificarea unei baze de date deschise, bogată în material cu drepturi de autor. La nivel European există o petiție, iar utilizatorii de internet sunt rugați să semneze împotriva adoptării acestor două articole, prin trimiterea de email-uri către parlamentarii care îi reprezintă la Consiliul Europei.

Vezi şi: Documente necesare pentru a trece frontiera cu mașina

Mircea Badea: Două referendumuri pe 26 mai. Iată întrebările!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel