Directorul General ANA Hotels, Simona Constantinescu, a dezvăluit că hotelurile mari au fost mult mai mult afectate decât hotelurile mici, în pandemie, din pricina modelului de business.
„Din ceea ce am reușit noi, la nivelul federațiilor din domeniul turism, cel puțin pe partea de hoteluri, avem o scădere a cifrei de afaceri în 2020 față de 2019 de aproximativ 70%, ceea ce este foarte mult.
Sigur, nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. Multe companii, în funcție de momentul în care le-a surprins această pandemie și această criză, poate nu dispuneau de capital de lucru suficient sau poate aveau niște linii de credit pentru investiții sau poate erau hoteluri noi, în curs de a fi deschise, afectate mult mai grav de această scădere. Contează foarte mult în ce context economic au fost surprinse companiile”, a transmis Constantinescu, în conferința DC MEDIA GROUP „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei!”.
„Totodată, impactul este diferit pentru hotelurile de oraș față de hotelurile de stațiune și este diferit între hotelurile mari, cu sute de camere, și boutique-hotelurile sau pensiunile. Hotelurile mari, cu număr mare de camere, și hotelurile de oraș aveau în componența businessului preponderent businessul de afaceri, legat de delegații și turiști străini sau conferințe și evenimente.
Acestea au fost diminuate mult mai tare și ne așteptăm să revină mult mai târziu. Dacă turismul individual și de relaxare, mare, munte sau cel de weekend, încă are ceva activitate, turismul de business și de conferințe și evenimente este spre zero. Am fost afectați diferit în funcție de locație, dimensiunea hotelului și de tipul de business preponderent pe care fiecare locație l-a avut”, a mai spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu