Directorul ANM: Cum va fi vremea de Sărbători

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a dezvăluit cum va fi vremea în a doua parte a lunii decembrie. El a subliniat că nu se anunță "cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani". 

Ion Sandu a declarat, la România TV, că în cea de-a doua parte a lunii decembrie există posibilitatea ca temperaturile să fie foarte scăzute, precizând că mediile lunilor de iarnă sunt apropiate de cele normale.

"Din informaţiile de care ANM dispune, nu am spus că ninge pe 20, ci că după 20 noiembrie e posibil să ningă, se îndeplinesc condiţiile necesare, temperaturi negative şi noaptea şi ziua. Urmează 5-6 ploi în vest, care traversează toată ţara pe data de 6, apoi al doilea episod de ploi, 11-12 şi al treilea 18-20. De asemenea, lapoviţă şi  ninsoare în zonele înalte, 11-12 la fel, dar pe 18-20 este posibil ca în nordul ţării să avem lapoviţă şi ninsoare ceva mai extins.  La sfârşitul lunii noiembrie se pare că va fi iar o încălzire uşoară, iar după 10 decembrie încolo urmează răcirea la care se aşteaptă toată lumea. După 10 decembrie vom avea zăpadă mai ales în vest, centru, dar e posibil şi în toată ţara. Acele informaţii privind iarna grea nu sunt confirmate de serviciile meteo... informaţiile oficiale sună aşa: informaţiile la prognoza sezonieră spune că decembrie, ianuarie şi februarie sunt apropiate de norme. În a doua parte a lunii decembrie, prognozele arată temperaturi mai scăzute... două viscole în decembrie, patru în ianuare, dar asta înseamnă normal", a declarat Ion Sandu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel