Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, reţinut la New York pentru tentativă de viol şi sechestrare

Directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, a fost reţinut de autorităţile de pe aeroportul John F. Kennedy din New York, acesta fiind acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, în urma unui incident produs într-un hotel din New York, a declarat avocatul său, citat de CNN.

Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, se află în custodia poliţiei, fiind bănuit de agresarea sexuală a unei angajate a unui hotel din Times Square, a declarat comandantul adjunct al poliţiei din New York, Paul Browne.

FMI anunţă că rămâne complet funcţional după arestarea lui Dominique Strauss-Kahn

Directorul FMI a fost acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, a precizat avocatul său, Benjamin Brafman, într-un email trimis duminică dimineaţă, citat de Mediafax.

Poliţia l-a reţinut pe Strauss-Kahn pe aeroportul John F. Kennedy, la bordul unui avion Air France cu destinaţia Paris, a precizat Browne. Directorul FMI a fost luat în custodia poliţiei şi transferat pentru interogatoriu la o secţie de poliţie din Manhattan.

Browne a precizat că Strauss-Kahn a ieşit dezbrăcat din baia apartamentului său de hotel, în momentul în care o angajată în vârstă de 32 de ani a hotelului intra în cameră. Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 13.00, la hotelul Sofitel din New York

---

Martor surpriză, la București, în cazul violatorului de la FMI

---

Menajera a declarat că nu se aştepta ca în apartamentul de lux - care costă 3.000 de dolari pe noapte - să se afle cineva. Browne a precizat că Strauss-Kahn a urmărit-o pe femeie în holul apartamentului - format din hol, sufragerie, dormitor şi cameră de conferinţe.

Femeia a declarat că Strauss-Kahn a forţat-o să intre în dormitor şi a început să o atace. Ea le-a spus anchetatorilor că a încercat să se apere, însă bărbatul a împins-o în baie şi a agresat-o.

Poliţia a afirmat că Strauss-Kahn a încercat să îi scoată lenjeria, însă femeia a reuşit să fugă, ajungând la recepţie, de unde personalul a alertat Departamentul de Poliţie din New York.

În momentul în care poliţiştii au ajuns la hotel, directorul FMI plecase, lăsând în camera de hotel telefonul mobil. " A plecat în grabă (...) Presupusa victimă a fost transferată la spitalul Roosevelt, unde este tratată pentru răni minore", a spus Browne.

Autorităţile au aflat că Strauss-Kahn se află la bordul unui avion pe aeroportul JFK şi au solicitat Autorităţii Portuare să reţină aparatul la sol. Doi detectivi au urcat la bordul avionului, "chiar înainte de închiderea uşilor" şi l-au reţinut pe Strauss-Kahn.

Citeşte şi:

John Lipsky, preia interimatul funcției de director executiv al FMI

Dominique Strauss-Kahn a părăsit încătuşat comisariatul din Harlem

Dominique Strauss-Kahn va compărea în faţa unui judecător din New York

“Nu cred nici măcar o secundă aceste acuzaţii”, afirma soția lui Dominique Strauss-Kahn

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel