Directorul general al CFR Călători, Liviu Pescăraşu, demis de Anca Boagiu

Pescarasu
Pescarasu

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a decis miercuri eliberarea din funcţia de director al CFR Călători a lui Liviu Cristian Pescăraşu. Demiterea are loc în urma unui raport al Corpului de Control al ministerului.

Demiterea din funcţia de directorul general şi de preşedinte al consiliului de administraţie al societăţii are la bază  raportul Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achiziţie publică pentru "Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000" de către CFR Călători.

Raportul Corpului de Control a constat nereguli în fundamentarea preţului pentru respectiva achiziţie, precum şi absenţa avizelor de la autorităţile în domeniu pentru documentaţia tehnică, conform procedurilor.

În consecinţă, procedura de achiziţie publică a fost blocată, iar ministrul Anca Boagiu a solicitat Consiliului de Administraţie al CFR Călători să evalueze menţinerea în funcţie a tuturor persoanelor care conform raportului Corpului de Control au fost depistate ca fiind implicate.

"Nu voi tolera în minister sau la oricare dintre unităţile din subordine, derularea de proceduri de achiziţie care nu respectă regulile de transparenţă şi liberă concurenţă. Pentru a ne asigura că banul public este eficient cheltuit trebuie să avem achiziţii care răspund unor necesităţi reale şi care asigură lucrări de calitate la preţuri concurenţiale. La oricare altă unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita să iau măsuri similare şi să sesizez instituţiile abilitate ale statului”, a declarat ministrul Boagiu.

De remarcat că Liviu Pescăruşu este una dintre persoanele implicate în incidentul petrecut pe calea ferată, atunci când, în prezenţa ministrului Anca Boagiu şi a ziariştilor, garnitura de tren în care se aflau aceştia a fost reparată cu o creangă de pom, o sârmă şi puţin scotch.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel