Directorul general al ONRC, Valentina Burdescu, demisă de Alina Gorghiu. Cine preia conducerea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Valentina Burdescu, directorul general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), a fost demisă joi din funcţie, în urma unui control efectuat de Corpul de Control al ministrului Justiţiei, care a evidențiat probleme grave în conducerea instituției.

Decizia a fost luată de ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ca urmare a disfuncționalităților legate de implementarea noului sistem informatic al ONRC, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Justiției (MJ).

Controlul, inițiat în data de 19 august, a fost determinat de problemele apărute în funcționarea sistemului informatic, semnalate public. Raportul întocmit de Corpul de Control a relevat faptul că Burdescu a luat decizii unilaterale privind introducerea noului sistem informatic, fără a consulta personalul din cadrul ONRC sau din oficiile teritoriale.

Printre deciziile criticate se numără punerea în funcțiune a noului sistem pe 26 iulie și suspendarea activității ONRC și a oficiilor teritoriale între 16 și 25 iulie.

Valentina Burdescu a fost desemnată manager de proiect în octombrie 2018, responsabilă de implementarea noului sistem informatic al ONRC. Totuși, raportul Corpului de Control a constatat că testarea insuficientă a aplicației și lipsa unei planificări eficiente au generat numeroase disfuncționalități, afectând activitatea instituției. În plus, comunicarea conducerii ONRC cu mediul de afaceri și cetățenii a fost calificată drept „profund deficitară”.

În urma acestor constatări, ministrul Alina Gorghiu a dispus revocarea din funcție a Valentinei Burdescu. În locul acesteia, a fost numită Luiza Mardare, fost director al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța (ORCT). Potrivit MJ, Mardare are experiență în funcții de conducere și este familiarizată cu noul sistem informatic, având o viziune solidă asupra organizării interne a instituției.

Ministerul Justiției subliniază că schimbarea conducerii ONRC este un pas necesar pentru a asigura funcționarea corectă a sistemului și pentru a evita pe viitor sincopele întâmpinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel