Directorul general al SNTF și doi directori ai CFR, trimiși în instanţă

catuse
catuse

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că directorul general al SNTF, Alexandru Noapteş, alături de director adjunct la SNTF "CFR Călători", Nacu Vanghele şi de directorul tracţiune la SNTF "CFR Călători", Nicolae Iosub, au fost deferiți justiţiei pentru o fraudă de 700.000 de euro.

Alături de cei trei, acuzați de infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave,  au mai fost trimiși în judecată alţi doi directori generali, doi directori economici, un inginer şi un administrator, acuzați de complictate.

În perioada martie-octombrie 2005, inculpaţii s-au implicat în desfăşurarea unor operaţiuni succesive de vânzare-cumpărare, prin interpunerea firmelor SC Activ Invest SRL şi SC Remarul 16 Februarie SA Cluj Napoca. În urma acestor operaţiuni, un număr de şase automotoare cu remorcă second-hand aduse din Germania au fost achiziţionate de Societatea Naţională de Transport Feroviar (SNTF) "CFR Călători" SA  la un preţ supraevaluat, cu favorizarea societăţilor interpuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel