Directorul unei întreprinderi de apărare din Mykolaiv a fost informat că este suspectat de delapidare a peste 45.000 de euro

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

În Mykolaiv, managerii unor întreprinderi de apărare și ai unei societăți cu răspundere limitată au fost notificați că sunt suspectați de delapidarea de bunuri prin abuz de funcție.

Acest lucru a fost raportat de Procuratura Specializată în domeniul apărării din regiunea de sud, raportează NikVesti.

Conform anchetei, în ianuarie 2021, a fost încheiat un contract între întreprinderile de apărare și cele comerciale pentru furnizarea de servicii de modernizare a standurilor pentru controlul și testarea motoarelor și turbogeneratoarelor.

În perioada ianuarie - septembrie 2021, omul de afaceri nu a finalizat lucrările menționate mai sus pentru a sechestra ilegal fonduri bugetare. După aceea, el a întocmit și furnizat, iar directorul întreprinderii de apărare a semnat și a certificat cu ștampilă actul de recepție și predare a lucrărilor finalizate, care includea informații false privind supraevaluarea volumului lucrărilor finalizate.

Acțiunile managerilor întreprinderilor au cauzat statului pierderi materiale în valoare de peste 2 milioane de grivne (45.000 de euro).

În prezent, suspecții pregătesc o petiție către instanță pentru a alege o măsură preventivă sub forma detenției și a sechestrului de bunuri.

Dorim să reamintim că în 2023, numărul procedurilor penale înregistrate în domeniul apărării a crescut de trei ori în regiunea Mykolaiv. Anul trecut, procuratura specială a trimis 412 rechizitorii în instanță, dintre care 9 în domeniul corupției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel