Dirijorul Filarmonicii din Herson a fost ucis pentru că ar fi refuzat să participe la un concert organizat de ruşi

Dirijorul Filarmonicii din Herson a fost ucis pentru că ar fi refuzat să participe la un concert organizat de ruşi
Dirijorul Filarmonicii din Herson a fost ucis pentru că ar fi refuzat să participe la un concert organizat de ruşi

Dirijorul Filarmonicii din Herson, Yuriy Kerpatenko, a fost ucis în locuinţa sa de armata rusă pentru că a participat la un concert organizat de forţele de ocupaţie, a anunţat pe Facebook, Ministerul Culturii din Ucraina, ştirea fiind preluată de presa din întreaga ţară.

Publicitate

"S-a aflat de asasinarea brutală a dirijorului principal al Teatrului de Muzică şi Dramă din Herson. După ce Kerpatenko a refuzat să coopereze cu ocupanţii, armata rusă l-a împuşcat în propria casă", a scris ministerul, potrivit ANSA.

Citește și - Un depozit de petrol, în flăcări după un atac asupra regiunii ruse Belgorod de la frontiera cu Ucraina

Un depozit de petrol a luat foc sâmbătă în urma unui atac în regiunea rusă Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, a transmis un oficial local, în contextul înmulţirii loviturilor în această zonă în ultimele zile, relatează AFP.

'Încă un bombardament acasă. Unul dintre proiectile a lovit un depozit de petrol', a scris guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, pe contul său de Telegram. El a publicat o fotografie în care se vede un nor mare de fum negru cum se ridică deasupra unei clădiri în flăcări. Potrivit oficialului, echipele de intervenţie încearcă să stingă incendiul, dar nu există riscul ca acesta să se propage.

Potrivit unei surse din cadrul echipelor de intervenţie, citată de agenţia de presă publică rusă TASS, depozitul se află în localitatea Razumnoie, din apropiere de oraşul Belgorod, capitala regiunii cu acelaşi nume.

Rusia a denunţat săptămâna trecută 'înmulţirea considerabilă' a atacurilor ucrainene asupra mai multor regiuni ruse de la frontieră, printre care Belgorod, dar şi Kursk şi Briansk. Vineri, o staţie electrică situată în oraşul Belgorod, care până acum era rar atacat, a luat foc după o lovitură venită din Ucraina, ceea ce a dus la întreruperea curentului, potrivit guvernatorului.

Acesta a mai semnalat vineri un bombardament asupra unui sat din regiune şi daune uşoare asupra unor infrastructuri feroviare locale cauzate, în opinia sa, de resturi de rachete ucrainene doborâte de armata rusă.

Joi, un atac ucrainean a dus la explozia unui depozit de muniţie în regiune Belgorod. În aceeaşi zi, ferestrele de la ultimul etaj al unui imobil rezidenţial din oraşul omonim au fost distruse în urma unui atac, fără a exista victime. O primă pană de curent s-a produs marţi după un atac ucrainean asupra unui post electric în oraşul Şebekino, în aceeaşi regiune. Luni, o femeie de 74 de ani a murit într-un bombardament asupra acestei localităţi. Vezi articolul aici!

Citește și - Începe bătălia pentru Herson. Curtifan: Putin este un animal încolțit/ Turcia a rămas una din ultimele posibilități

Turcia este ultimul resort diplomatic între Rusia și Ucraina, la mijloc fiind și interese economice.

Ucraina se pregătește de o nouă etapă a bătăliei cu Rusia, iar șanse de recuperare a teritoriilor anexate există, deși acestea nu sunt prea mari, din cauza imprevizibilității Rusiei. 

”Cu siguranță, în momentul în care discutăm, chiar dacă informațiile de la Kiev sunt destul de restrânse, avem o contraofensivă care e în desfășurare în sudul Ucrainei. Se preconizează că așa numita bătălie pentru Herson ar trebui să înceapă și conform datelor, în următoarele zile, poate chiar săptămâni, ar fi o victorie majoră. Există preconizări că Ucraina poate să obțină o victorie majoră în Herson. 

Ne întrebăm atunci cum va reacționa Rusia, pentru că toată lumea se gândește că Vladimir Putin e imprevizibil, e un animal pus la colț, de regulă e imprevizibil. Nu cred că armele nucleare vor fi în discuție pe masa Kremlinului. E o linie roșie care chiar și pentru Moscova e foarte greu de trecut, dar sunt rapoarte potrivit cărora Federația Rusă mobilizează masiv, stocuri de combustibil sunt transferate la graniță mai mult decât în primele luni ale invaziei. Toate acestea indică că Rusia s-ar putea pregăti de o contraofensivă pentru a bloca și a consolida regiunile anexate”, a spus Tudor Curtifan, redactor-șef al publicației defenseromania.ro, în intervenția sa de la Antena 3. 

În privința summitului din Kazahstan, Curtifan a opinat că Turcia are mai puțină nevoie de Rusia decât vice-versa și Erdogan ar fi ultimul resort diplomatic în relația dintre cele două țări beligerante. 

”Este a treia oară când președintele Erdogan îl umilește pe Vladimir Putin, exact cum Vladimir Putin umilea liderii occidentali înainte de războiul din Ucraina. Cred că și Turcia și Rusia au nevoie una de alta. Cred că, într-o oarecare măsură, Federația Rusă are nevoie mai mare de Turcia decât Erdogan de Rusia. După cum a fost semnalat, Turcia e singura portiță pe care Rusia o mai are în momentul de față pentru a discuta și a negocia cu Occidentul în vederea găsirii unei soluții de compromis în Ucraina. Dacă la începutul războiului se vorbea și de China sau Israel, în momentul de față a rămas doar Turcia. Pe de altă parte, e vorba și de un joc economic. Federația Rusă a propus Turciei dezvoltarea unui hub al gazelor care să fie livrate către Europa. E clar că Turcia a rămas una dintre ultimele posibilități și la nivel diplomatic pentru Rusia”, a mai spus Curtifan. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel