Tot strigă adepții Dianei Șoșoacă că (greu de evitat cacofonia în acest caz) este discriminare să ți se ceară să faci vaccin sau să prezinți un test pentru a merge la restaurant, nunți, botezuri, teatru, cinema, serviciu sau oriunde în vacanță.
Nu este absolut nicio discriminare. Vrei să intri la restaurant? Vrei să te întorci la muncă după ce ai lucrat un an doar de acasă? Vrei să duci o viață normală? Te vaccinezi și revenim la activitățile pe care în trecut le consideram banale, dar astăzi nu le mai putem face.
Nu este absolut nicio discriminare din moment ce există vaccinuri pentru toți românii. Era discriminare dacă existau două milioane de vaccinuri, oamenii se vaccinau, iar ceilalți, oricât ar fi vrut să se vaccineze, nu aveau cu ce. În acest scenariu, normal că ar fi fost discriminare să readuci normalitatea doar pentru cei vaccinați. Dar în condițiile în care omenirea este într-un război de un an și jumătate, iar tu, deși ai cele mai performante arme, nu vrei să le folosești, atunci de ce te plângi că ”mori” social vorbind? Prin moarte socială se înțelege orice activitate de tip mers la restaurant, teatru, cinema etc.
Dacă tu încă ești de părere că vaccinul produce efecte grave, deși nu a murit nimeni de la vaccin, atunci vezi dacă mai sunt locuri prin peșteră. Dacă nu mai sunt locuri acolo și vrei să trăiești în societate, vaccinează-te. E simplu. Iar acum vaccinarea e mai simplă ca niciodată: Te duci să îți iei o bluză de la mall și, în parcare, bagi și puțin ser.
Atâta timp cât trăiești într-o societate, și nu în codru, nu la Cuca Măcăii, nu în vreun sat părăsit cu alți cinci oameni uitați de lume unde fiecare stă în curtea lui și mănâncă ce pune în pământ, atâta timp cât folosești tehnologia și nu îți este teamă de curentul electric, este o datorie morală să te vaccinezi. Că nu o faci doar pentru tine. Nu este ca și când te vaccinezi împotriva HPV să nu mai faci cancer și e fix problema ta dacă îți pasă de pielicicata ta sau de a partenerului tău. Dacă nu te vaccinezi împotriva HPV, nu bunica ta face cancer, ci tu, dar când vorbim despre vaccinul Covid-19 vorbim despre viața în comunitate. Vorbim despre lucruri firești, despre normalitate, despre modul în care sunt regulile în societate și despre modul în care suntem interconectați. Că dacă acum aveam milioane de români vaccinați, normalitatea promisă de la 1 iunie ar fi arătat mult mai bine decât arată acum. Dar ce să faci dacă românul se teme de efecte adverse inexistente, dar nu îi este teamă că poate muri oricând pe șoselele din România, când merge cu 150 k/oră.
Să zici că este discriminare când ai șansa să te vaccinezi, când există vaccin pentru toți românii, arată că ești votant Diana Șoșoacă și adorator de Olivia Steer, iar acest lucru spune multe despre dimensiunea gândirii.
Acest articol reprezintă o opinie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News