Europarlamentara PSD Claudia Țapardel a organizat, alături de europarlamentara portugheză Claudia Aguiar o dezbatere cu privire la turismul maritim și costal din Europa.
Scopul evenimentului a fost de a aduce împreună reprezentanți ai instituțiilor europene, asociații de turism și autorități regionale, pentru a discuta potențialul zonelor maritime și de coastă din Europa, scoțând în evidență nevoia de coordonare a politicilor publice la nivel european.
"Turismul maritim și de coastă prezintă un imens potențial de dezvoltare economică pentru Europa" a declarat Claudia Țapardel în cadrul întâlnirii. Ea a mai spus: "Cu toate acestea, acest sector se confruntă cu provocări care îi afectează dezvoltarea pe termen lung. Fragmentarea domeniului, prezervarea faunei și florei acvatice și lipsa de aptitudini pentru angajați sunt doar câteva dintre lucrurile care au nevoie de o soluție urgentă. În acest sens propunerea mea este de a crea strategii integrate la nivel local, precum și clustere care să canalizeze necesitățile domeniului în funcție de particularitățile fiecărei regiuni. Rezultatul final al unei astfel de abordări va duce la reducerea disparităților economice dintre zone prin crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru tineri".
Turism medical în România
În cadrul evenimentului, România a fost reprezentată de Roxana Almășan și Elena Valentina Ionescu, managerul și respectiv directorul medical al Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. Mesajul lor a fost: "Sanatoriul Techirghiol este o instituție situată la granița dintre rețeaua medicală, cercetare științifică și turism. Beneficiile sociale și economice pe care le poate aduce patrimoniul natural unei țări sunt substanțiale. Doar prin crearea de sinergii și parteneriate între toți cei implicați se pot realiza politici publice sustenabile și potrivite specificului zonal. În acest sens, contribuția sectorului balnear este deosebit de importantă, mai ales pentru zonele de coastă, unde activitățile de relaxare pot fi îmbinate cu tratamentul medical. Pentru România, provocarea va consta în integrarea tuturor acestor factori naturali de cură într-o strategie națională. Țara noastră poate dezvolta un turism balnear de calitate cu cele aproximativ cele 8500 de izvoare minerale și termale pe care le deține".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu