Discursul televizat al lui Hosni Mubarak: Voi rămâne la putere, dar nu voi mai candida la prezidenţiale - VIDEO

Hosni Mubarak
Hosni Mubarak

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a declarat marţi seară, într-un discurs televizat, că el rămâne la putere, dar că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale din luna septembrie.

Imediat după discursul lui Mubarak, mii de manifestanţi adunaţi în centrul Cairo au cerut din nou plecarea lui imediată. „Hai, şterge-o!“, au scandat ei, transmite Agerpres.

„Spun acest lucru cu toată sinceritatea şi fără a ţine cont de situaţia actuală, nu intenţionez să mă prezint pentru un nou mandat prezidenţial“, a declarat preşedintele egiptean într-o alocuţiune foarte aşteptată. „Am petrecut destul timp pentru a servi Egiptul şi poporul său“, a adăugat el. „N-am cerut niciodată puterea“.

Peste un milion de egipteni au manifestat marţi în ţară pentru a cere plecarea preşedintelui Mubarak, la putere de 29 de ani, potrivit serviciilor de securitate. Aceasta a fost cea mai mare mobilizare în opt zile de contestaţie a puterii preşedintelui egiptean. „Vă vorbesc în condiţii dificile ce pun Egiptul şi poporul său la încercare şi care l-ar putea conduce spre necunoscut“, a adăugat Mubarak, estimând că ţara are de ales între „haos şi stabilitate“. „Această ţară, aici am trăit, m-am luptat pentru ea şi istoria mă va judeca“, a spus el.

„Prima mea responsabilitate acum este de a restabili securitatea şi stabilitatea patriei pentru a asigura tranziţia paşnică a puterii“, a mai declarat şeful statului.

Citeşte şi:

Internaţionala Socialistă a exclus partidul lui Hosni Mubarak

Peste un milion de oameni, în Piaţa Tahrir din Cairo

Scenarii post-Mubarak, discutate de ElBaradei cu puterile occidentale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel