Discuții nucleare: Iranul anunță că nu va negocia cu SUA, Germania, Franța și Marea Britanie

Sursa Foto YouTube Al Jazeera English
Sursa Foto YouTube Al Jazeera English

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a abordat luni relansarea discuțiilor nucleare iraniene, cunoscute anterior ca Planul de acțiune cuprinzător comun.

 

Publicitate

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, spune că Teheranul s-a angajat în JCPOA și și-a îndeplinit angajamentele asumate în cadrul acordului, potrivit Almayadeen.

În comunicatul său săptămânal de presă, Kanaani a subliniat că Iranul nu este dispus să negocieze cu Statele Unite și E3 (Franța, Germania și Marea Britanie) sau să facă concesii sub presiune și amenințări.

"Oficialii americani știu că Iranul nu este pregătit să negocieze și să dea concesii sub presiune și amenințări. Atingerea unui acord are propria sa logică, iar poziția Iranului față de discuțiile JCPOA este destul de clară", a subliniat diplomatul iranian.

El a subliniat că Teheranul s-a angajat față de JCPOA și și-a îndeplinit angajamentele asumate în baza acordului, menționând că Washingtonul a fost cel care a renunțat la acord în 2018.

Kanaani a spus că Franța, Germania și Italia nu și-au îndeplinit obligațiile și nu au compensat retragerea SUA din acordul nuclear, adăugând că ajungerea la un acord este posibilă în cel mai scurt timp.

O sursă diplomatică rusă de rang înalt a declarat duminică pentru Sputnik că ”americanilor le lipsește voința politică de a face pasul final pentru a ajunge la un acord în această chestiune. Sperăm că vor înceta să tulbure apele, să se unească și să continue revigorarea acordului nuclear”.

Comentând evoluțiile recente din Iran, purtătorul de cuvânt al Iranului a subliniat că ”orice utilizare greșită a evoluțiilor interne ale Iranului pentru a exercita presiuni politice împotriva țării noastre este condamnată și inacceptabilă”.

El a subliniat că de-a lungul istoriei, unele state membre ale Consiliului de Securitate al ONU și organismele pentru drepturile omului au comis nenumărate crime împotriva guvernelor și națiunilor independente și acum folosesc drepturile omului ca instrument pentru a exercita presiuni.

Citește și:

După 80 de zile de proteste, Iranul anunță desființarea poliției morale

După două luni și jumătate de proteste în masă, Iranul a desființat poliția moralității. Decizia a fost anunțată de procurorul general, Mohammad Jafar Montazeri, într-un comunicat difuzat de agenția de presă ”Isna”.

”Poliția morală nu are nimic de-a face cu sistemul judiciar și a fost desființată”, a spus procurorul general, potrivit Agenzia Nova.

Protestele care au loc în țară de la jumătatea lunii septembrie au izbucnit în urma morții femeii kurde, Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, care a murit pe 16 septembrie în urma arestării ei de către poliția morală iraniană pentru că nu a purtat corect vălul.

Protestele au loc de 80 de zile

Până acum sunt 470 de oameni uciși, dintre care 64 ar fi minori. Protestatarii arestați sunt 18.210, dintre care 584 studenți. Au fost raportate și 61 de victime dintre forțele de securitate... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel