Disney își închide studioul de animație din Singapore. Care sunt motivele ce au dus la această decizie

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Grupul Disney a anunțat închiderea studioului de animație Lucasfilm din Singapore.

Grupul Disney a anunţat marţi că va închide lunile următoare, din motive economice, studioul de animaţie Lucasfilm din Singapore aparţinând companiei Industrial Light and Magic (ILM), specializată în efecte speciale, transmite AFP.

"În următoarele câteva luni, ILM îşi va reorganiza prezenţa globală şi îşi va închide studioul din Singapore din motive economice care afectează această industrie", a declarat Disney într-un comunicat, fără a preciza numărul de angajaţi care vor fi afectaţi de această decizie, scrie Agerpres. Contactate de AFP, ILM şi Disney nu au fost disponibile imediat.

Studioul, primul deschis în afara SUA



Studioul, deschis în 2006, a fost primul din afara Statelor Unite, potrivit site-ului ILM. Este găzduit într-o clădire cu arhitectură numită "Sandcrawler" - inspirată de şenilatul care se deplasa pe nisip în saga "Star Wars" -, vândută în 2021.

ILM este o filială a studioului Lucasfilm - producţie, postproducţie şi efecte speciale -, fondată de regizorul american George Lucas şi achiziţionată de Disney în 2002.

Potrivit site-ului său web, ILM are în prezent 1.200 de angajaţi în şase studiouri din mai multe colţuri ale lumii (San Francisco, Vancouver, Londra, Sydney, Mumbai şi Singapore).

Disney a anunţat în februarie că va tăia 7.000 de locuri de muncă la nivel mondial ca urmare a erodării activităţilor în televiziunea tradiţională şi pe fondul concurenţei crescute şi a scăderii numărului de abonaţi ai serviciul său de streaming Disney+.

”Decizia Lucasfilm de a sista operaţiunile în Singapore decurge din schimbarea condiţiilor din industrie”, au declarat într-un comunicat comun Autoritatea de reglementare a media din oraşului-stat (IMDA) şi Consiliul pentru dezvoltare economică din Singapore (EDB).

”Industria media mondială se confruntă cu perturbări din cauza progreselor tehnologice rapide, în timp ce studiourile sunt afectate de provocări legate de competenţe şi profitabilitate”, se arată în comunicat.

Studioul din Singapore a participat la producţii importante de la Hollywood precum ”Iron Man”, ”The Avengers” sau saga ”Star Wars”, potrivit site-ului EDB.

Citește și: 'Barbie' doboară record după record. Depășește pragul de un miliard de dolari încasări la nivel global, o premieră pentru o regizoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel