Dispare PSD sau dispar liderii partidului?

La fel ca animalele, partidele care nu reușesc să se adapteze, dispar. PSD, la bază, nu arată că s-a adaptat la epoca Facebook. În plasa rețelelor sociale a mai căzut un dinozaur. Un lider de partid dintr-un județ important se află în centrul unui scandal cu conotații sexuale, după ce o ziaristă a publicat postări din conversații pe care le-ar fi purtat cu politicianul, pe Facebook.

În cazul în care aceste postări sunt reale, omul politic este terminat. Nu din cauza implicațiilor morale. Românii n-au arătat că le pasă că un politician i-ar fi tras un pumn în meclă unui copil. De ce n-ar vota un soț adulterin?

Însă, cât de fraier să fii să trimiți mesaje obscene unei fete, pe net, după cazul Paul Păcuraru? Să spunem că ești suficient de arogant să crezi că fata e topită după tine și nu va publica textele, nici după ce o părăsești. N-ai auzit, până acum, de hackeri, de poze false de profil? Cum să reziste PSD în vâltoarea luptei politice dacă un șef de CJ ar fi așa de ușor de păcălit? Metoda accidentul se află la nivel de masterat, față de lecția acesta de grădiniță. Cum să îi împărtășești strategia partidului unuia care se dă pe mâna primului avatar cu fustă ieșit în cale?

În opinia mea, și dacă postările ar fi un fals, PSD tot nu are șanse. Reacția șefului CJ arată că este condus de analfabeți în domeniul comunicării online. Dacă în  epoca televiziunii mesajul nu trebuia să depășească 30 de secunde, în epoca Twitter trebuie să aibă cel mult 141 de semne grafice. Nici pe FB nu se recomandă texte lungi. ”Prietenii” surfează pe rețelele sociale, nu fac scufundări la adâncime. Liderul PSD postează un text de peste 1500 de semne. Dă vina pe adversarii politici, amenință cu avocații, invocă sprijinul familiei, afirmă că nu e corupt, promite că va rămâne în funcție, că va satisface promisiunile electorale etc. În loc să ”articuleze” ferm, în câteva cuvinte: nu am vorbit cu acea femeie virtuală, nu i-am făcut avansuri, cer autorităților să ancheteze frauda informatică. Sau, dimpotrivă, ca Băsescu la dezbatere: mă uit dimineața, pe wall, și îmi zic, ce blestem pe poporul ăsta etc.  

De cealaltă parte, adversarii postează print-screen-uri care fac mai mult decât 1500 de semne. Fiecare poză face cât 1000 de cuvinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel