Dispariţii suspecte în Turcia. Controversă cu adversarii regimului Erdogan

Recent, la Istanbul au avut loc confruntări între forțele de ordine turce și manifestanții kurzi. Forțele de ordine sunt acuzate că folosesc manevre ilegale împotriva celor considerați inamici. Manevre învăluite în mister, în timp ce familiile celor vizați nu primesc nicio veste.

Soțul lui Sümeyye Yilmaz a dispărut fără urmă acum opt luni. După căutări disperate, a fost brusc informată că el era în arestul poliției din capitala Turciei, Ankara. I s-a permis o scurtă vizită și a fost șocată să-l vadă.

„Slăbise foarte mult, cel puțin 20 de kilograme. Era palid și avea mâinile reci ca gheața. Nu cred că primea suficientă hrană și probabil fusese ținut într-o încăpere fără lumină naturală”, a povestit Sümeyye Yilmaz, soția acestei victime a sistemului, conform digi24.ro.

În data de 19 februarie 2019, Mustafa Yilmaz, care e psihoterapeut, și-a îmbrățișat soția la plecare, așa cum făcea în fiecare dimineață. Nu s-a mai întors niciodată.

Acuzat că face parte din Mișcarea Gülen


„A plecat pe trotuar către stația de autobuz. Înainte să ajungă acolo, doi bărbați s-au năpustit asupra lui. I-au acoperit capul cu o pungă neagră. Probabil a fost obligat să se urce într-o mașină neagră care aștepta la colț. Și dus a fost", explică soția.

O parte din această întâmplare a fost filmată de camera de supraveghere a unui magazin. E singura dovadă pe care Sümeyye Yilmaz o are că soțul ei practic a fost răpit. Cu câteva luni înainte acesta fusese reținut sub suspiciunea că ar susține Mișcarea Gülen, acuzată de orchestrarea tentativei de lovitură de stat din 2016. Nu a primit răspuns la niciuna dintre scrisorile pe care i le-a trimis.

În cele din urmă, a primit ajutor din partea parlamentarului de opoziție Ömer Gergerlioglu. I-a spus că situația soțului său nu e singulară. Știa despre cel puțin 28 de asemenea răpiri.

Apoi foarte puțini jurnaliști au participat la o conferință de presă organizată de el. Subiectul e foarte sensibil în Turcia. Deoarece mulți dintre dispăruți sunt suspectați de susținerea mișcării Gülen, puțini alții sunt dispuși să le ia apărarea în public. Mișcarea Gülen este considerată responsabilă pentru puciul de acum trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel