Distribuţie pe lanţ sau pe curea - care e mai bună

Fotografie creată de Malte Luk, de la Pexels
Fotografie creată de Malte Luk, de la Pexels

Distribuţia maşinii este piesa care controlează toate componentele motorului. Care este, însă mai bună, cea pe lanţ sau cea pe curea? 

Distribuţia pe lanţ vine cu mai multe avantaje, dar cel mai important este rezistenţa. Fiind din metal, această piesă poate fi schimbată undeva între 250.000 şi 300.000 km de rulaj. În plus, ea nu depinde nici de pompa de apă, deci este mai ieftină în ceea ce priveşte piesele conexe care trebuie schimbate. 

Nefiind dependentă de pompa de apă, spre deosebire de cea pe curea, distribuţia pe lanţ va continua să funcţioneze normal chiar dacă pompa de apă se blochează. Atenţie, însă, piesa defectă trebuie schimbată cât mai repede! 

Cum îţi dai seama că trebuie schimbată distribuţia 

Defectarea distribuției pe lanț prezintă o serie de simptome, cele mai clare fiind zgomotele metalice ce răzbat de sub capotă, scrie promotor.ro.

Cureaua de distribuție a înlocuit lanțul de distribuție datorită costurilor reduse și a funcționării silențioase. Singurul dezavantaj este acela al duratei de viață. De regulă, aceasta este estimată la cel maximum 100.000 km sau la o perioadă de 5-7 ani. Intervalul la care trebuie înlocuit kit-ul de distribuție pe curea depinde de modelul autovehiculului.

Din punctul de vedere al tipului de combustibil, la mașinile diesel, înlocuirea curelei de distribuție se face mai frecvent din cauza modului de exploatare. Asta pentru că automobilele alimentate cu motorină parcurg de regulă mai mulți kilometri într-un an comparativ cu cele pe benzină.

Trucuri simple ca să reduci cheltuielile cu maşina, de la achiziţie la reparaţii. La ce să fii atent

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai cheltuieli mici cu maşina ta de-a lungul anilor. Sigur, depinde foarte mult şi de modul în care circuli, dar şi de cum ai grijă de ea. 

Astfel, prima dată gândeşte-te la reparaţii. De aceea, conform nataliadabija.ro, "când îţi alegi o maşină, mergi pe un producător/model care statistic este fiabil.Cumpără-ți mașină fiabilă, dar fă-o pentru tine, nu pentru a te compara cu alții". 

La fel de important este "motivul pentru care-ți cumperi mașină – pentru că ai nevoie, pentru siguranță, pentru comoditate, pentru statut? Nicio variantă nu e greșită (atenție, dacă îți permiți acea mașină și o poți plăti cu banii jos), însă cred că trebuie să fie o decizie conștientă. Doar fii sincer/ă cu tine și gândește-te cum te vor afecta pe termen lung cheltuielile care vin la pachet cu o mașină scumpă".

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel