Distrugătorul american USS Milius a trecut prin Strâmtoarea Taiwan. China a supravegheat trecerea în timp ce a trimis alte avioane în apropierea insulei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Un distrugător american a străbătut strâmtoarea Taiwan duminică, 16 aprilie, în timp ce 18 avioane de război chineze și patru nave de război au fost detectate în jurul Taiwanului de duminică până luni.

Flota a șaptea a Marinei SUA a declarat duminică că distrugătorul cu rachete ghidate de clasa Arleigh Burke USS Milius (DDG 69) a „desfășurat un tranzit de rutină în strâmtoarea Taiwan” prin „ape în care se aplică libertățile de navigație și de survol în marea liberă în conformitate cu dreptul internațional." Comunicatul de presă a precizat  că nava de război a navigat printr-un „coridor în strâmtoarea care se află dincolo de marea teritorială a oricărui stat”, conform Taiwan News.

Flota a șaptea a spus că itinerarul navei de război „demonstrează angajamentul SUA față de un Indo-Pacific liber și deschis”. Declarația a adăugat că „armata Statelor Unite zboară, navighează și operează oriunde permite legea internațională”.

Aceasta marchează prima trecere a unei nave de război americane prin strâmtoarea Taiwan din 5 ianuarie, când pe acolo a trecut distrugătorul cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Chung-Hoon (DDG 93).

MND a spus că 18 avioane militare ale Forțelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) și patru nave ale Marinei Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) au fost identificate în jurul Taiwanului. Dintre aeronave, patru intraseră în sectoarele de sud-vest și sud-est ale zonei de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului.

Aeronava urmărită în ADIZ includea un vehicul aerian fără pilot (UAV) de recunoaștere TB-001, denumit „Scorpionul cu cozi duble”, două elicoptere de război antisubmarin Harbin Z-9 și un avion de luptă Shenyang J-11. Elicopterele Z-9 au fost detectate în colțul de sud-vest al ADIZ, în timp ce UAV-ul și avionul de vânătoare J-11 au fost urmărite chiar lângă marginea de sud-vest a liniei mediane și în interiorul ADIZ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel