Djokovic ajunge în sferturile de finală într-un stil impresionant

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Novak Djokovic, jucătorul de tenis din Serbia, a ajuns în sferturile de finală ale competiției olimpice de simplu pentru a patra oară în carieră, un record, după ce l-a învins miercuri pe germanul Dominic Koepfer cu scorul de 7-5, 6-3, potrivit Reuters.

Djokovic pare determinat să meargă mult mai departe în acest turneu. Deși are în palmares 24 de titluri de Grand Slam și nenumărate alte distincții, Jocurile Olimpice nu au fost niciodată prea generoase cu jucătorul de 37 de ani, singura sa medalie fiind una de bronz.

Parisul reprezintă cel mai probabil ultima sa oportunitate de a umple singurul spațiu neocupat din impresionanta sa colecție de trofee, iar până acum totul decurge conform planului făcut la Roland Garros, Djokovic necedând niciun set în primele trei runde. Dacă îl va învinge pe Stefanos Tsitsipas în următoarea rundă, Djokovic va ajunge în a patra sa semifinală olimpică la simplu, deși singura dată când aceasta i-a adus o medalie a fost la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.

Tsitsipas, cap de serie numărul opt, l-a învins miercuri pe argentinianul Sebastian Baez și va reprezenta un obstacol de temut pentru Djokovic, având în vedere că a condus cu două seturi la zero în finala French Open din 2021, doar pentru a ceda în cele din urmă în cinci seturi. „Nu mă aștept la altceva decât la o luptă mare și un meci strâns,” a declarat Djokovic referitor la confruntarea de joi. „Obiectivul este să ajung în finală și să lupt pentru acel aur.”

În competiția feminină, toate sferturile de finală la simplu au fost programate pentru ziua a cincea, iar primul meci a produs o nouă surpriză, slovaca Anna Karolina Schmiedlova învingând-o pe campioana de la Wimbledon, cehoaica Barbora Krejcikova, cu scorul de 6-4, 6-2. Ulterior, favorita principală, poloneza Iga Swiatek, urma să joace împotriva americancei Danielle Collins.

După emoțiile și tensiunea din meciul anterior al lui Djokovic împotriva rivalului său de pe zgură, Rafa Nadal, atmosfera pe terenul Philippe Chatrier a fost mai liniștită în timp ce Djokovic l-a învins confortabil pe Koepfer, în vârstă de 30 de ani, după câteva dificultăți inițiale.

Djokovic a obținut un break de serviciu devreme cu un drop shot spectaculos, dar și-a pierdut rapid avantajul. Koepfer părea încrezător după patru victorii la simplu și dublu în competiția olimpică de tenis de la Roland Garros, dar și-a distrus tot efortul la scorul de 5-6, când o încercare ratată de drop shot și un backhand greșit i-au oferit lui Djokovic primul set.

Germanul a avut nevoie de tratament medical la începutul setului secund, iar rezistența sa a scăzut rapid, Djokovic înregistrând astfel a 16-a sa victorie la simplu în cadrul Jocurilor Olimpice – cel mai mare număr de victorii de către orice jucător de la revenirea tenisului în programul olimpic în 1988.

Al doilea favorit, Carlos Alcaraz, va încerca și el să ajungă în sferturile de finală la simplu în meciul său împotriva lui Roman Safiullin, înainte de a reveni pe teren alături de Nadal pentru un sfert de finală la dublu.

Ziua a cincea a turneului a adus rezultate mixte pentru jucătorii americani. Tommy Paul a pus capăt speranțelor franceze de a obține o medalie, învingându-l pe Corentin Moutet cu 7-6(5), 6-3, și calificându-se astfel în sferturile de finală. Însă Taylor Fritz nu a reușit să-l urmeze, fiind învins cu 7-5, 6-4 de italianul Lorenzo Musetti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel