Djokovic, eliminat la U.S. Open. N-a mai plecat așa rapid acasă din 2006

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Sârbul Novak Djokovic a aruncat șansa de a-și apăra titlul U.S. Open încă din turul al treilea al acestei ediții.

„Nole” a fost autocritic și și-a evidențiat modul apatic în care a jucat la începutul turneului U.S. Open. Acesta spune că serviciul său nesigur este principalul motiv pentru care apărarea titlului său s-a încheiat atât de rapid.

“Am jucat printre cele mai slabe meciuri din cariera mea,” a spus Djokovic. “Serviciul — de departe — cel mai prost din toate timpurile.” Cu 14 duble greșeli, ridicându-și totalul în turneu la 32, Djokovic a fost eliminat cu scorul de 6-4, 6-4, 2-6, 6-4 de către australianul Alexei Popyrin, al 28-lea favorit. A fost doar un alt rezultat șocant la Flushing Meadows, la doar o noapte după ce campionul din 2022, Carlos Alcaraz, a fost eliminat.

S-a scris istorie?

Este doar a treia oară în era Open când doi dintre primii trei favoriți ai tabloului masculin de la U.S. Open părăsesc competiția înainte de turul al patrulea; celelalte cazuri fiind în 1973 și 2000.

“A fost pur și simplu un meci oribil pentru mine,” a declarat Djokovic, cap de serie numărul 2. “Nu am jucat nici pe departe la cel mai bun nivel al meu. Nu e bine să te afli într-o stare în care te simți bine fizic și ești, desigur, motivat pentru că e un Grand Slam, dar pur și simplu să nu îți găsești ritmul. Asta e. Când jocul nu merge cred că trebuie să accepți că astfel de turnee se întâmplă”.

Totuși, acest lucru nu se întâmplă des pentru el

Djokovic încerca să devină primul jucător din istoria tenisului cu 25 de titluri de Grand Slam la simplu. În schimb, după o intervenție chirurgicală la genunchi în iunie, încheie un an fără să câștige măcar un campionat major pentru prima dată din 2017. Înainte de asta, nu i se mai întâmplase din 2010.

De asemenea, merită menționat: 2024 devine acum primul sezon din 2002 în care niciunul dintre cei trei granzi ai tenisului masculin — Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer — nu a câștigat un trofeu de Slam.

Eliminarea în turul al treilea egalează cea mai slabă performanță a lui Djokovic la Flushing Meadows; singurele alte dăți când a fost învins atât de devreme la U.S. Open au fost în 2005 și 2006. Omul care l-a învins acum 18 ani, membrul Hall of Fame-ului Internațional al Tenisului, Lleyton Hewitt, este acum căpitanul echipei de Cupa Davis a Australiei și se afla în tribuna lui Popyrin pe stadionul Arthur Ashe.

Popyrin, cuvinte de laudă pentru adversar

Djokovic, a spus Popyrin, “nu a jucat cel mai bun tenis al său; așteptam să văd dacă va reuși să își ridice nivelul. Nu voiam să fie unul dintre acele momente când Novak își ridică nivelul și revine de la 0-2 la seturi. Asta îmi trecea prin minte.”

Djokovic, în vârstă de 37 de ani, a ajuns de 10 ori în finala de la Ashe, plecând cu titlul în 2011, 2015, 2018 și 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel