Djokovic supraviețuiește provocării vitejești a britanicului Fearnley /video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Chiar dacă Novak Djokovic se confrunta cu o problemă la genunchiul drept, înfrângerea lui la Wimbledon nu avea să fie niciodată ușoară pentru un britanic clasat pe locul 277 și asta s-a dovedit a fi adevărat, întrucât sârbul a tras din greu pentru a ajunge în turul al treilea cu o victorie de 6-3, 6-4, 5-7, 7-5 asupra lui Jacob Fearnley, scrie Reuters.

Wildcard-ul, care era clasat în afara topului 500 mondial acum doar o lună, înainte de a urca aproape 250 de locuri după ce a câștigat un turneu Challenger de nivel secund în Nottingham, va pleca cu multe momente memorabile de la debutul său pe terenul central. Este puțin probabil să uite urletul zguduitor al lui Djokovic după ce sârbul l-a rupt pentru a prelua conducerea cu 3-2 în setul al treilea.

Fearnley va prețui, de asemenea, amintirea de a fi aplaudat de unul dintre cei mai mari sportivi ai tuturor timpurilor, când a reușit o câștigare spectaculoasă de crosscourt care a trecut pe lângă Djokovic, câștigându-i un punct de break în următorul joc. Fără îndoială, își va aminti și fiorul de a-l rupe pentru prima dată pe campionul de 24 de ori de Grand Slam, când sârbul a trimis un backhand în fileu, urmat de o ovație în picioare răsunătoare.

Fearnley va reface mental și strategia sa de mare risc și mare recompensă pe care a folosit-o în ultimul joc al setului al treilea, care s-a încheiat cu un forehand al lui Djokovic trimis în afara terenului, cedându-și serviciul și setul - spre deliciul mulțimii entuziasmate. L-a avut din nou pe Djokovic în corzi după o dublă greșeală a campionului de șapte ori de la Wimbledon, care i-a oferit lui Fearnley două puncte de break la 3-2 în setul al patrulea.

Odată ce jucătorul de 37 de ani a evitat acel pericol, a devenit clar că adversarul neînsemnat al lui Djokovic reușise să-l scoată din sărite, în timp ce acesta își ridica degetul arătător drept la buze, încercând să liniștească mulțimea. Nu surprinzător, fanii zgomotoși și partizani din arena de 15.000 de locuri au ignorat acea cerere, nivelul decibelilor crescând cu fiecare câștigător al lui Fearnley.

Dar pentru toate eroismele scoțianului, care până în această săptămână nu câștigase niciodată un meci în turneul principal sau nu concurase la un Grand Slam, nu a fost suficient pentru a domestici un jucător care urmărea a 372-a victorie record într-o arenă de Grand Slam. Un forehand câștigător i-a asigurat lui Djokovic trecerea în turul al treilea și a garantat că își menține recordul de 100% la majore împotriva jucătorilor britanici, cu excepția lui Andy Murray.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel