Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial' a declarat luni fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, informează marţi Reuters.
'Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre', a declarat Medvedev pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî.
'Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un al treilea război mondial. O catastrofă completă'. El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander 'în pragul lor', potrivit Agerpres.
Recent, Dmitri Medvedev care este în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că "Republica Moldova s-a aşezat la coada lungă de la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obţinere a calităţii de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari", a scris politicianul pe reţeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenţiei Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană, scrie Rador, citând tass.ru.
El a arătat că "politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova". Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului.
"Deputaţii au încheiat prima şedinţă comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova şi României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant", a remarcat Medvedev.
"Însă consecinţele pot fi ceva mai puţin comice", a conchis vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev.
Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse a constatat că Occidentul încearcă pare-se legislativ să interzică Rusiei să considere poporul ucrainean ca fiind apropiat, provocând prin toate modalităţile aprofundarea coflictului, însă în ceea ce-i priveşte pe români şi moldoveni situaţia este alta. Oficialilor de la Bucureşti, întărâtaţi de 'integratorii' de la Bruxelles, nu le dă pace ideea recreării proiectului României Mari, îngropat de Armata Roşie în anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei", a arătat Medvedev.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News