Dmytro Kuleba: Dacă rămânem fără arme, ne luptăm cu lopeți

Agerpres
Agerpres

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a avertizat că „timpul se scurge” în legătură cu acordul pe care Congresul trebuie să-l adopte pentru ajutorul militar pentru Kiev.

Administrația Biden și Republicanii nu au ajuns la un acord de finanțare mai larg, care ar include o asistență suplimentară de securitate de 60 de miliarde de dolari pentru efortul de război al Ucrainei.

Într-un interviu acordat ABC News, Kuleba a susținut că mai mulți bani pentru Ucraina ar putea evita o confruntare directă între NATO și Rusia, în care trupele americane ar fi forțate să intervină.

„Oricare ar fi prețul sprijinirii Ucrainei acum, prețul remedierii mizeriei din lume dacă Ucraina pierde va fi mult, mult mai mare”, a spus el.

El a avertizat, de asemenea, Statele Unite și aliații săi cu privire la tipul de semnal pe care o victorie rusă în Ucraina l-ar trimite altor adversari. Cu toate acestea, Kuleba a promis că Ucraina nu va ceda niciodată în fața Rusiei.

„Chiar dacă rămânem fără arme, ne vom lupta cu lopeți”, a declarat el pentru ABC News în timpul unui interviu în capitala Ucrainei, „Pentru că ceea ce este în joc aici pentru Ucraina este existența acestei națiuni”, a dăugat Kuleba.

Înaltul diplomat al Kievului a exclus orice negocieri cu regimul Putin până când Ucraina se va găsi într-o poziție mult mai puternică pe câmpul de luptă.

El a recunoscut că armata rusă „și-a învățat lecțiile” și acum este „mult mai bine adaptată la acest război”, dar a prezis „mai multe înfrângeri” pentru Rusia în acest an.

Forțele ruse au devenit mai asertive pe câmpul de luptă în ultimele săptămâni, câștigând zone mici de teritoriu în estul Ucrainei în jurul orașului asediat Avdiivka.

Totuși, ministrul de externe al Ucrainei a susținut că acele câștiguri „minimale” ale Rusiei au venit cu „un preț extrem de mare” și a respins ideea că Rusia are acum avantajulpe câmpul de luptă.

Soldații ucraineni au declarat pentru ABC News că puterea de foc superioară a Rusiei și cantitatea și calitatea dronelor letale care explodează fac războiul mai greu și mai mortal pentru forțele Kievului.

Kuleba a recunoscut că războiul a fost „dificil”, dar a respins ideea că președintele rus Vladimir Putin a ieșit mai puternic după contraofensiva eșuată a Ucrainei din vară.

„Hi*ler s-a prefăcut că este foarte puternic timp de mulți ani și știm cu toții cum s-a terminat”, a spus Kuleba.

Pe măsură ce sezonul primar republican începe, ministrul de externe al Ucrainei a spus că nu dorește ca țara sa să fie prezentă în mod proeminent în dezbaterile electorale americane, adăugând că speră că Ucraina va fi „o problemă care unește, nu una care desparte”.

De curând, fostul președinte republican Donald Trump a declarat că va opri ajutorul pentru Ucraina.

Întrebat dacă este îngrijorat de perspectiva unei a doua președinții a lui Trump, Kuleba a insistat că Ucraina „nu se teme de nimic” și a spus că țara sa nu se va amesteca în alegerile din SUA, lucru pe care Rusia este acuzată că l-a făcut la votul din 2016.

În ultimele luni, Ucraina a lansat continuu drone explozive către ținte din interiorul granițelor recunoscute internațional ale Rusiei.

Kuleba a refuzat să comenteze direct aceste atacuri, dar a dat de înțeles că Kievul încerca să arate că războiul din Ucraina avea un impact negativ acasă, în Rusia.

„Președintele Putin trebuie să explice poporului său de ce se întâmplă toate acestea”, a spus el.

„Cred că este util să-i forțezi [rezidenții ruși] din când în când să realizeze că realitatea din afara televizorului lor este diferită și poate fi mult, mult mai rea decât propaganda lor”, a spus Kuleba.

Un raport de săptămâna trecută al inspectorului general al Departamentului de Apărare al SUA a constatat că articolele militare americane trimise în Ucraina în valoare de aproximativ un miliard de dolari nu au fost înregistrate și urmărite corespunzător de oficialii americani.

Kuleba a promis publicului american că „tot ce ne oferiți este folosit în scopul cel mai bun de a pune capăt acestui război cu victoria Ucrainei cât mai curând posibil”.

Investigațiile efectuate de SUA și Uniunea Europeană nu au descoperit nicio dovadă că ajutorul militar occidental trimis Ucrainei a fost folosit abuziv.

„Orice încercare a Rusiei de a dezinforma lumea cu privire la presupusa scurgere sau trafic ilicit de arme americane în alte părți ale lumii... s-a dovedit a fi falsă”, a adăugat ministrul de externe al Ucrainei.

„Deci nu credeți în falsuri, credeți în Ucraina”, a concluzionat Kuleba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel