DNA: Bărbat, trimis în judecată pentru declaraţii mincinoase într-un dosar legat de Turceni

Procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Dănuţ Filipescu, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, ambele în formă continuată.

În 4 mai 2010, 22 aprilie 2013 şi 9 mai 2014, Dănuţ Filipescu a fost audiat ca martor într-o cauză penală instrumentată iniţial de către procurorii anticorupţie şi aflată la acele momente în curs de judecare, respectiv într-un dosar în legătură cu achiziţionarea de către SC Complexul Energetic Turceni SA, cu încălcarea prevederilor legale şi la un preţ supraevaluat, a unui utilaj nefolositor şi uzat.

'În aceste împrejurări, Filipescu, în mod repetat, a făcut declaraţii mincinoase în faţa instanţelor de judecată cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei, susţinând că a fost unicul utilizator al unui post telefonic şi că de la acesta a purtat convorbiri cu unul dintre inculpaţii din cauza respectivă. În acelaşi context, pentru a întări cele arătate mai sus, la 23 septembrie 2013, Dănuţ Filipescu a dat o declaraţie pe proprie răspundere autentificată la un notar în care susţinea aceleaşi lucruri, document care a fost ulterior depus la dosarul cauzei', se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii susţin că, prin această conduită, el a urmărit să îngreuneze aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, să inducă în eroare instanţele, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel