DNA a trimis Tribunalului Militar Bucureşti un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu I. P., locotenent colonel în cadrul unei unităţi militare din Capitală, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, după ce ofiţerul a recunoscut că a ascuns venituri impozabile de 2,9 milioane lei, realizate în urma prestării activităţii de intermediere brokeraj în numele unei societăţi comerciale.
Potrivit unui comunicat al DNA, în prezenţa avocaţilor, ofiţerul a recunoscut comiterea faptelor, el fiind de acord să primească o condamnare de 2 ani şi 4 luni închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de 4 ani şi 4 luni.
Totodată, DNA a sesizat Tribunalul Bucureşti cu un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat cu doi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale implicaţi în acest dosar, CTN şi NCP, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, notează Agerpres.
Cei doi reprezentanți ai cetății comercicale şi-au recunoscut vinovăţia şi au fost de acord să primească fiecare o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare. În acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii militari de la DNA au reţinut că, în perioada iulie 2012 - ianuarie 2014, I.V.P. a ascuns cu intenţie veniturile impozabile în sumă totală de 2.940.117 lei, realizate în urma prestării activităţii de intermediere brokeraj în numele unei societăţi comerciale. Ofiţerul a fost ajutat de ceilalţi doi inculpaţi care, în schimbul unui comision de 5% din totalul sumelor încasate, au emis 87 de facturi fiscale, prin care s-a creat aparenţa că obligaţiile fiscale (aferente veniturilor în valoare de 2.940.117 lei realizate de către I.V.P. revin societăţilor cu un comportament de 'tip fantomă' pe care le reprezentau.
[citeste si]
Conturi
Ulterior, conform înţelegerii, N. şi P. au retras din conturi suma de 2.785.803 lei, din care au remis cea mai mare parte (mai puţin procentajul de 5%) lui I.V.P, înlesnind astfel sustragerea acestuia de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Prejudiciul adus bugetului de stat este de 674.576 lei (din care 204.157 lei reprezintă dobânzile şi penalităţile de întârziere aferente obligaţiei fiscale principale în cuantum de 470.419 lei), ce a fost recuperat în totalitate.
Dosarele de urmărire penală referitoare la I.V.P., T.C.N.şi N.C.P, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise Tribunalului Militar Bucureşti şi Tribunalului Bucureşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News