Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DNA.
Conform DNA, alături de edil au fost deferiţi justiţiei Bogdan Mihalca, la data faptei arhitect şef al municipiului Tulcea, şi Maria Brudiu, secretar al municipiului Tulcea, ambii acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu.
"În cursul anului 2012, o societate comercială a depus la Consiliul Local Tulcea - Direcţia de întreţinere şi administrare patrimoniu o cerere prin care solicita un aviz pentru amenajarea unei parcări auto. Pe baza acestei solicitări, în perioada iunie - august 2014, inculpatul Hogea Constantin, în calitate de primar al municipiului Tulcea, cu ajutorul celorlalţi doi inculpaţi, a emis în mod ilegal autorizaţia de construire a parcării, în condiţiile în care societatea comercială nu deţinea vreun teren pe care să fie edificată parcarea respectivă", se precizează în comunicat.
[citeste si]
Conform aceleiaşi surse, primarul, cu ajutorul secretarului municipiului, a făcut demersurile pentru emiterea unei hotărâri de consiliu local, prin care o suprafaţă de 52,91 metri pătraţi, situată în municipiul Tulcea, a fost trecută ilegal din domeniul public în domeniul privat al oraşului. Ulterior, fără a se organiza o licitaţie publică, terenul a fost închiriat firmei respective.
"Conduitele infracţionale ale celor trei inculpaţi au condus la ocuparea şi exploatarea ilegală, de către societatea respectivă, a unei suprafeţe de teren ce face parte dintr-o reţea stradală, prin translatarea (decuparea) trotuarului şi transformarea acestei suprafeţe într-o parcare privată. Totodată, au fost vătămate interesele legitime ale unităţii administrative (...) de a dispune de suprafaţa de 52,91 mp aparţinând municipiului Tulcea", se menţionează în comunicat.
După finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea.
DNA reaminteşte că primarul Constantin Hogea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în august 2015, pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu