Din motivarea instanţei de fond nu rezultă modul în care a analizat caracterul ştiinţific al lucrărilor elaborate de Mihai Stoica şi nici modul în care a analizat dacă aceste lucrări chiar au fost elaborate de condamnat, se arată în contestaţia DNA faţă de sentinţa Judecătoriei Sectorului 4 privind liberarea condiţionată a fostului manager al clubului Steaua Bucureşti.
Procurorii DNA consideră că judecătorul nu ar trebui să susţină că nu are posibilitatea de a analiza caracterul ştiinţific al unei lucrări, având datoria să dispună administrarea oricăror mijloace de probă pe care le consideră necesare pentru a se constata dacă lucrările au caracter ştiinţific şi dacă au fost elaborate de deţinut. Se reaminteşte, totodată, că a devenit de notorietate modul în care numeroşi condamnaţi au elaborat un număr record de lucrări cu caracter ştiinţific într-un timp extrem de scurt, deşi anterior nu avuseseră preocupări de acest gen.
Procurorii atrag atenţia totodată asupra faptului că, în cazul în care nu s-ar lua în considerare cele 120 de zile de reducere a pedepsei de care ar beneficia condamnatul în schimbul celor patru lucrări pe care le-a publicat, fracţia de două treimi din pedeapsă, după care se poate dispune liberarea condiţionată, nu a fost realizată. În contestaţie se mai apreciază şi că nu există destule elemente care să demonstreze că perioada executată de Mihai Stoica a fost suficientă pentru reeducarea acestuia şi că scopul pedepsei a fost atins.
Judecătoria Sectorului 4 a admis, pe 4 ianuarie, cererea de eliberare condiţionată din închisoare a lui Mihai Stoica, fost manager al clubului Steaua Bucureşti, care execută la Penitenciarul Jilava o condamnare de 3 ani şi 6 luni primită în dosarul transferurilor din fotbal. Mihai Stoica a primit în decembrie 2015 aviz favorabil din partea unei comisii de la Penitenciarul Jilava pentru a fi eliberat condiţionat, după ce a executat un an şi nouă luni din condamnarea de 3 ani şi 6 luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News