Procurorul DNA prezent la procesul în care Marius Petcu cere eliberarea provizorie sub control judiciar a arătat că lăsarea acestuia în libertate nu este oportună pentru că ancheta este încă la început şi sindicalistul ar putea influenţa persoane din dosar sau ar comite noi fapte.
Curtea de Apel Bucureşti a dezbătut, marţi, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii liderului sindical Marius Petcu, scrie Mediafax.
Procurorul anticorupţie s-a opus admiterii cererii, din mai multe motive, unul dintre acestea fiind că urmărirea penală în cazul lui Marius Petcu este în fază de început, anchetatorii urmând să administreze noi probe în acest caz.
"Măsura eliberării provizorii a lui Marius Petcu nu este oportună din cauza stadiului procesului penal în care ne aflăm. Se poate constata cu uşurinţă că ne aflăm la debutul urmăririi penale şi că nu a trecut nici măcar o lună de la depistarea şi comiterea faptelor de către inculpat", a arătat reprezentantul DNA.
Procurorul a precizat că Petcu este învinuit de "fapte cu caracter continuat, fiind vorba de sume pretinse lunar", acesta fiind încă un indiciu din care reiese că el ar putea comite astfel de fapte în continuare.
"Există posibilitatea ca acesta să ia legătură cu persoane implicate în dosar, precum co-învinuiţi sau martori, prin prisma calităţii sale de persoană publică, cu situaţie materială foarte bună, putând să facă acest lucru chiar şi prin intermediari", a arătat procurorul.
Acesta a adăugat că indiciile şi probele în baza cărora s-a admis arestarea preventivă a liderului sindical le-au reprezentat două interceptări telefonice din 1 martie şi 24 martie, în care Petcu a fost surprins cerând bani. Totodată, procurorul a arătat că DNA se află în posesia declaraţiei unui martor din care ar reieşi foarte clar că Petcu era perfect conştient despre implicarea faptelor pe care le face.
"Ar fi vrut să facă actele în aşa fel încât să nu pară că ia vila pe două milioane de lei vechi, a declarat martorul în faţa organului de urmărire penală, ceea ce denotă că (Marius Petcu, n.r.) era conştient de faptele sale", a arătat procurorul DNA.
În ceea ce priveşte motivarea apărătorilor că Petcu are trei copii în întreţinere, procurorul a arătat că "doi din cei trei copii ai săi sunt majori şi nu necesită întreţinerea acestuia întrucât se presupune că se pot întreţine singuri".
În legătură cu unele documente depuse de avocaţii lui Marius Petcu referitoare la decizii ale unor instanţe privind cazuri similare, procurorul DNA a arătat instanţei că "una este să laşi liberă o persoană care a luat o dată o 100-200 de euro şi alta este să laşi în libertate o persoană care a fost prinsă cerând bani lunar, primind de fiecare dată zeci de mii de euro".
În acest context, procurorul a cerut Curţii de Apel Bucureşti respingerea cererii de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii lui Petcu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News