Actuali şi foşti funcţionari ai Primăriei Reghin au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unor actuali şi foşti funcţionari publici şi consilieri locali din municipiul Reghin, şi a unui om de afaceri, pentru o serie de infracţiuni legate de recepţie a unor lucrări executate de o societate comercială.
Potrivit unui comunicat de presă al DNA, s-a dispus trimiterea în judecată a fostului arhitect şef al municipiului Reghin, Hărşan-Diaconu Camelia, preşedinte al unei comisii de recepţie lucrări la data faptelor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte), fals intelectual (6 fapte) şi uz de fals (6 fapte).
De asemenea, au fost trimişi în judecată Oprea Monica-Elena (consilier în cadrul Primăriei Reghin), Aszalos Gavril (fost consilier local la Reghin, actualmente consilier judeţean) şi Oprea (fostă Kolumban) Melinda (fost inspector în cadrul Primăriei Reghin), la data faptelor membri ai aceleiaşi comisii de recepţie lucrări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (2 fapte), fals intelectual (2 fapte) şi uz de fals (2 fapte).
Alături de membrii comisiei de recepţie a fost trimis în judecată şi Moldovan Sebastian Iuliu, la data faptelor administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte), complicitate la fals intelectual (6 fapte) şi uz de fals (6 fapte).
'În perioada 2011-2012, inculpaţii Hărşan-Diaconu Camelia, Oprea Monica-Elena, Aszalos Gavril şi Oprea (fostă Kolumban) Melinda, în calităţile menţionate mai sus, au semnat şase procese verbale de recepţie a unor lucrări executate de societatea administrată de inculpatul Moldovan Sebastian - Iuliu, în condiţiile în care existau diferenţe între: lucrările cuprinse în situaţiile de lucrări şi cele executate în realitate, dotările cuprinse în situaţiile de lucrări şi cele realizate în realitate, valorile materialelor şi lucrărilor menţionate în situaţiile de lucrări şi cele din oferta financiară. Ulterior, documentele respective au fost înaintate către Serviciul Buget Contabilitate, determinând astfel ordonatorul de credite, în speţă Primăria Municipiului Reghin, să achite nejustificat lucrările şi materialele respective, în sumă totală de 1.662.304 lei', se arată în comunicatul DNA.
[citeste si]
Potrivit DNA, Primăria Municipiului Reghin a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 389.271 lei. 'În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. În aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat cu inculpaţii Ţocu Mihai şi Giurgiu Camelia, în calitate de membri comisiei de recepţie, câte un acord de recunoaştere a vinovăţiei', mai precizează DNA. Din comunicatul DNA mai reiese faptul că, anterior, inculpaţii Hărşan-Diaconu Camelia, Ţocu Mihai şi Moldovan Sebastian - Iuliu au mai fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, fals intelectual şi uz de fals, în 2016.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News