Alexandru Morărescu, avocatul lui Mircea Drăghici, a vorbit pentru DC NEWS despre cazul clientului său.
Având în vedere că în dosar sunt judecate foarte multe persoane, respectiv 38 de primari şi viceprimari din judeţul Argeş, judecătorii au decis ca dezbaterile şi ultimul cuvânt al inculpaţilor să se desfăşoare pe data de 17 aprilie.
Avocatul Alexandru Morărescu amintește că „dosarul a fost conceput în 2011 de către domnul procuror Călin Nistor, la data respectivă șef al serviciului teritorial al DNA Pitești, în prezent adjunct al procurorului șef al DNA”, precizând că toți cei care sunt inculpați de DNA sunt primari PSD.
Avocatul trage un semnal de alarmă și asupra modului în care au ajuns date din rechizitoriu în presă, mai ales că rechizitoriu este greu de descifrat și pentru un specialist. Agenția publică de presă, Agerpres, a difuzat un material cu date din dosar. Alexandru Morărescu se întreabă dacă acceași agenții de presă vor prelua și punctul apărării.
Materialul, din surse judiciare
„Modul în care au fost preluate anumite teze din rechizitoriu ne duce cu gândul că informarea aceasta nu a fost în beneficiul publicului ci s-a constituit mai degrabă ca un mijloc de presiune asupra completului de judecată.
Rechizitoriul are aproape 1.000 de pagini. Sunt trimiși în judecată 38 de primari PSD împreună cu fostul Președinte al Consiliului Județean Argeș și cu clientul meu Mircea Drăghici, la data respectivă neavând nicio funcție, nici politică, nici în administrația locală, de interes major.
Pentru a lectura acel rechizitoriu care are viciile lui, faptele nu sunt prezentate într-un mod coerent, capitolele nu sunt pline de substanță, îți trebuie ca profesionist câteva ore bune. Atunci se naște întrebarea de unde au avut la îndemână cei care au prezent, pe scurt e adevărat, în ce constă obiectul judecății, în condițiile în care în rechizitoriu nu apăreau anumite date sau nu erau descrise anumite împrejurări. Cum de au putut prezenta acești ziariși, un material de presă pe care l-au supus atenției publicului larg, fără a avea acces la rechizitoriu și fără a cunoaște împrejurări care nu pot fi cunoscute decât de surse judiciare.
Este absolut clar, pentru orice om de bună credință că materialul a fost conceput de către o sursă judiciară, a fost servit ca atare și implementat în opinia publică. Este regretabil acest aspect. Pe data de 17, marți, este rândul apărării să-ți expună punctul de vedere cu privire la cele întâmplate. Sunt curios dacă aceleași organe media, care au prezentat punctul de vedere pe care eu îl calific a fi al DNA sau din zona acuzării, dacă vor manifesta un interes cel puțin egal pentru prezentarea punctului de vedere al apărării.
Mă tem că nu se va întâmpla acest lucru și atunci este absolut clar pentru toată lumea că nu s-a urmărit o informare corectă a publicului ci exercitarea unei presiuni inadmisibile asupra completului de judecată”, a precizat avocatul.
Presiune pe judecători
„Această presiune nu are sorți de izbândă, măcar prin prisma faptului că s-ar dori a fi exercitată asupra unor judecători cu mare experiență. E vorba de judecători care își desfăoară activitatea la cea mai înaltă instanță din România și care de-a lungul carierei s-au imunizat cu privire la astfel de presiuni.
Dacă punctul de vedere al apărării care e solid și care va fi expus în data de 17, va fi însușit de către instanța de judecată, această încercare de presiune se va întoarce împotriva celor care au inițiat-o pentru că dezamăgirea sau lovitura dată acuzării va fi mult mai mare”, transmite avocatul care a mai adăugat că Mircea Drăghici, apărare și avocații apărării își ”păstrează calmul” iar ”argumentele noastre vor fi expuse în sala de judecată”.
„Este un dosar în care vom face apărări solide. Sunt încredințat că până la urmă soluția va fi una corectă care va fi în favoarea noastră, măcar prin prisma unei abordări noi, moderne”, a concluzionat Alexandru Morărescu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News